Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi su u šoku

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Javnost šokirana, policajci dva puta namjerno pregazili tele koje je pobjeglo iz dvorišta: "Druge metode nisu uspjele"

Policija udarila kravu
Policija udarila kravu Foto: mreža x
Britanska policija iz Surreyja rekla je da će se uputiti policijskom nadzornom tijelu za pritužbe nakon incidenta u kojem su policijskim vozilom namjerno dva puta udarili tele.

Britanska policija prvotno je satima pokušavala uhvatiti odbjeglo tele, no bezuspješno. Policajci su ga potom odlučili zaustaviti  "korištenjem policijskog automobila", odnosno odlučili su ga pregaziti.

Potvrdili su da se incident dogodio u Staines-upon-Thames malo prije 21 sat u petak navečer. Tele je istrčalo na glavnu cestu i izazvalo prekid prometa unutar lokalnog područja, rekla je policija.

Nakon što su snimke udarca stigle do društvenih mreža, oglasio se ministar unutarnjih poslova James Cleverly tražeći hitno objašnjenje, dok je udruga za zaštitu životinja RSPCA reakciju policije ocijenila kao nerazmjernu.

Snimka podijeljena na internetu prikazuje označeno vozilo kako se zabija u tele, koje izgleda kao da je ošamućeno i pokušava stati na noge, prije nego što je drugi put udareno. U videu od 26 sekundi mogu se čuti promatrači kako šokirano reagiraju kada je krava udarila vozilo.

Očevici su bili iznenađeni. Svi smatraju da se situacija mogla drukčije riješiti.

"Mislim da se s tim moglo postupati puno humanije. Mislim da je to bilo prilično uznemirujuće za sve", rekao je jedan od svjedoka.

Pročitajte i ovo Sadiq Khan, novi stari gradonačelnik Londona Povijesni mandat Po treći put sjeo na čelo europske prijestolnice: Pretekao i prethodnika Borisa Johnsona

Pročitajte i ovo David Cameron u Ukrajini "Priznali da su sudionici rata" Rusija uputila zastrašujuće upozorenje svjetskoj velesili: "Posljedice će biti katastrofalne"

Tele je nakon udarca pregledao veterinar te je ono, zbog posjekotine na nozi, na liječenju, rekla je policija, koja je u priopćenju objasnila i kako je slučaj proslijeđen odjelu za profesionalne standarde te uredu za policijsko ponašanje.

Vrhovni inspektor Tatton Sam Adcock dodao je kako je odluka o korištenju automobila donesena "tek nakon što druge metode zaustavljanja teleta nisu uspjele".
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene