Talijanska policija, ilustracija (Foto: AFP)
Talijanska policija, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Troje hrvatskih državljana uhićeno je u Torinu, javljaju lokalni mediji.


Dvije žene i jedan muškarac, svi s hrvatskim državljanstvom, uhićeni su u Torinu. Pretresom kuće koju je policija povezala uz ovo troje Hrvata pronađeni su brojni vrijedni predmeti.

Vezani članci Slika nije dostupna [TEST] Fiat 500X 1.6 M-Jet Pop Star Slika nije dostupna Najveći misterij Crkve ponovno pred očima javnosti

Tijekom pretresa pronađeno je 1700 eura u gotovini, skupocjeni satovi marke Rolex, Cartier i Bulgari te Parker olovke, javlja Torino Online. Pronađene su muške i ženske torbice prestižnih marki te razni nakit.

Prilikom pretrage kuće policajci su pronašli violinu s natpisom 'Antonius Stradivarius cremonensis faciebat anno 1713'. Violina će pak biti podvrgnuta vještačenju, kojim će se utvrditi je li uistinu riječ o originalnom Stradivariusu. Ukoliko jest originalna, njezina vrijednost dostiže vrtoglave iznose.

Vrijednost oduzete robe, u koju talijanska policija nije uračunala violinu, kreće se oko 90 tisuća eura.

Do hrvatskih državljana policija je došla rješavajući slučaj serije provalničkih krađa. Dvoje uhićenih hrvatskih državljana prebivalište ima u nomadskom kampu u torinskom Villarettu, dok je jedna uhićenica prijavljena u Berliju, u Collegnu, piše Novi list.

Karabinjeri su utvrdili da su sve troje uhićenih rodbinski povezanih, a u Italiji nisu radili pa se pretpostavlja da zaplijenjena roba potiče od kriminalnih aktivnosti.