Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroristički napadi u Iraku

U eksplozijama u središtu Bagdada poginula najmanje 21 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 21 osoba ubijena je u četvrtak u usklađenim eksplozijama u središtu Bagdada u blizini dobro utvrđene Zelene zone gdje je smješteno nekoliko veleposlanstava zapadnih zemalja, navela je iračka policija i medicinske službe.

Tri eksplozije, u kojima je ranjeno najmanje 50 osoba, dogodile su se u četvrti Allawi blizu zgrada ministarstva pravosuđa, unutarnjih i vanjskih poslova i drugih vladinih ureda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak napetosti Šest projektila ispaljeno na Bagdad, dva pogodila zonu u kojoj je američka ambasada Slika nije dostupna Zaoštravaju se sukobi Eksplozija zatresla Bagdad: U blizini veleposlanstva SAD-a pala raketa, dvije pogodile američku zračnu bazu

Po izvješćima agencija dva su napada izvedena automobilima bombama dok je jedan bombaš samoubojica bombu detonirao kod ministarstvo pravosuđa nakon čega su militanti počeli napad na zgradu sukobivši se s iračkim snagama sigurnosti.

Među poginulima je najmanje šest policajaca, rekli su policija i liječnici.

>> Irak: Najmanje 33 osobe poginule u samoubilačkom napadu na policiju

Iračke snage sigurnosti našle su se pod rastućim pritiskom jer sektaški sukobi u susjednoj Siriji potpaljuju zapaljiv sunitsko-šijitski odnos i u samom Iraku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene