Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Šest projektila iz raketnog bacača kaćuša palo je na Bagdad u nedjelju, a dva su pogodila dobro utvrđenu Zelenu zonu, u kojoj su smještene vladine zgrade i američko veleposlanstvo, rekla je iračka vojska.


Preostali projektili pogodili su obližnju četvrt Jadrija, rekla je vojska. Šest je osoba ozlijeđeno, rekla je policija.

Vezani članci Prosvjednici ispred američke ambasade u Bagdadu Eksplozija zatresla Bagdad: U blizini veleposlanstva SAD-a pala raketa, dvije pogodile američku zračnu bazu Prosvjedi zbog novih napada Novi zračni napad u Iraku, ima poginulih i ranjenih: Koalicija pod američkim vodstvom - "Nismo mi"

Teheran je u subotu objavio, nakon što je američki dron ubio glavnog zapovjednika Iranske revolucionarne garde Kasima Sulejmanija u petak, kako će zbog napada kazniti Amerikance gdje god im budu u dosegu.

"Hormuški tjesnac od ključnog je značaja za Zapad i velik broj američkih razarača i ratnih brodova onuda prolazi... Iran je odavno identificirao ključne američke mete u regiji ... u našem su dosegu nekih 35 američkih meta, kao i Tel Aviv", poručio je general Golamali Abuhamzeh, spomenuvši i mogućnost napada na brodove u Zaljevu. (Hina)