Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tužiteljstvo traži kaznu doživotnog zatvora za bosanskog Srbina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) uputilo je žalbu na presudu od 33 godine zatvora, izrečenu generalu bosanskosrpskih snaga Dragomiru Miloševiću, koji je odgovoran za granatiranje Sarajeva, i zahtijeva da mu se odredi doživotna kazna zatvora, priopćeno je danas iz suda.

U prosincu je sudsko vijeće proglasilo Miloševića krivim po optužnici za ubojstva, djela protiv čovječnosti i teroriziranje stotina tisuća civila vojnim snagama kojima je zapovijedao i osudilo ga na 33 godine zatvora.

Pročitajte i ovo Zatvor (Foto: AFP) Planirala napad u Britaniji Najmlađa pripadnica ženske terorističke ćelije osuđena na doživotni zatvor u Britaniji: "Bile su pune mržnje" Slika nije dostupna Turski premijer: 'Rukovati se s Asadom isto je kao i rukovati se s Hitlerom ili Miloševićem'

"Presuda sudskog vijeća očito je neodgovarajuća i ne odražava Miloševićevu krivnju", stoji u žalbenom postupku tužiteljstva.

"Milošević je upravljao stravičnim nizom napada na civile u
Sarajevu... s namjerom da izazove smrt i ranjavanje te da terorizira muslimansko stanovništvo", ističe se.

Miloševićev prethodnik na položaju zapovjednika snaga bosanskih Srba koje su u obruču držale sarajevo, Stanislav Galić, 2003. je osuđen na doživotni zatvor. 

Iako je Milošević zapovijedao kraće od Galića, tužiteljstvo ističe kako je u napadima na civile mnogo neselektivnije koristio razno oružje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene