Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turski premijer Tayip Recep Erdogan izjavio je da bi htio razgovarati s papom Benediktom XVI. prilikom njegova skorog posjeta Turskoj, ako za to bude prilike, piše u talijanski list Repubblica.


Erdogan, za kojega se u najavama Papina posjeta Turskoj govorilo kako se neće susresti s Papom, objasnio kako će biti u Rigi na sastanku NATO pakta 28. i 29. studenoga, te da će s Papom razgovarati potpredsjednik turske vlade Mehmet Ali Sahin, ali je rekao da je spreman susresti se s Benediktom XVI. bude li za to prilike po njegovu povratku iz Letonije.

Vezani članci Recep Tayyip Erdogan Erdogan obećao BiH 30 tisuća doza cjepiva, želi jaču suradnju Andrej Plenković Plenković iz Zadra poručio: "Očekujem od dežurnih dušebrižnika i moralizatora da reagiraju na diskriminaciju i govor mržnje"

"Papa je dobrodošao u Tursku, ali mora poštovati Muhameda, kao i svi koji dođu u našu zemlju", rekao je Erdogan.

Benedikt XVI. boravit će u posjetu Turskoj od 28. studenoga do 1. prosinca. U Ankari i posebno u Istanbulu uvedene su izvanredne mjere sigurnosti. U nedjelju će u Istanbulu biti organiziran prosvjed protiv dolaska Pape.