Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorio i o Melaniji

Trump u prvom intervjuu nakon povijesne presude: "To su bolesni i zli ljudi"

Bivši predsjednik Donald Trump u prvom intervjuu nakon presude komentirao je odluku, a progovorio je i o supruzi.

Bivši predsjednik Donald Trump rekao je da mu je u redu služiti potencijalnu zatvorsku kaznu ili biti u kućnom pritvoru nakon povijesne presude.

"U redu mi je to", rekao je Trump za Fox News u intervjuu koji je emitiran u nedjelju kada su ga upitali o mogućim kaznama. "Vidio sam jednog od svojih odvjetnika neki dan na televiziji kako govori: 'O, ne, ne želite to učiniti predsjedniku', a ja mu poslije rekao: 'Ništa ne moli.'"

Ipak, dodao je: "Mislim da javnost to ne bi podnijela." 

Pročitajte i ovo Munje u Zagrebu tuča i obilna kiša Stiže nevrijeme, u dijelu zemlje moguća i tuča: "Budite na oprezu"

Trumpovi komentari dolaze samo nekoliko dana nakon što ga je porota na Manhattanu proglasila krivim po svim točkama optužnice, čime je postao prvi bivši predsjednik koji je proglašen krivim za kazneno djelo i prvi predsjednički kandidat iz velike stranke koji je osuđen za zločin u usred kampanje za Bijelu kuću.

Sudac Juan Merchan odredio je Trumpovu čitanje kazne za 11. srpnja. Merchan bi Trumpa mogao osuditi na uvjetnu kaznu ili do četiri godine državnog zatvora po svakoj točki, s najviše 20 godina, piše CNN.

Bivši predsjednik zasad nije u zatvoru jer čeka izricanje presude. U intervjuu za Fox News tvrdio je da nije učinio ništa loše i osudio je "bolesne" ljude koji su uključeni u njegovu osudu.

Pročitajte i ovo Nesreća u Italiji u blizini Livorna Strašna nesreća na autocesti: Velikom brzinom zabili se u naplatnu kućicu, troje mrtvih

"Borim se za Ustav", rekao je Trump te dodao da je suđenje bilo teže za njegovu obitelj nego za njega samog.

Govoreći konkretno o svojoj supruzi, bivšoj prvoj dami Melaniji Trump, bivši predsjednik rekao je: "Ona je dobro, ali mislim da joj je jako teško. Mislim, dobro je, ali mora čitati sva ta sranja."

Pročitajte i ovo Zoran Milanović u Brazilu - 2 čekaju ga raširenih ruku Milanović otputovao u moćnu zemlju u kojoj hrvatskog predsjednika nije bilo duže od 30 godina

Upitan o izgledima da traži političku odmazdu ako pobijedi na predsjedničkim izborima 2024., Trump je rekao da, iako samo uspjeh zvuči prelijepo -  "užasno je teško kada vidite što su učinili".

"Ovi su ljudi toliko zli", rekao je. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene