Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije nedodirljiv

Trump može postati predsjednik SAD-a, ali tada bi ga mogao snaći novi problem

Donald Trump, bivši, a možda i budući američki predsjednik, nakon osuđujuće presude za krivotvorenje dokumenata mogao bi naići na probleme ukoliko se vrati u Bijelu kuću jer dio zemalja osuđivanim kriminalcima brani ulazak na svoj teritorij.

Bivši američki predsjednik Donald Trump nakon osuđujuće presude koja mu je izrečena u četvrtak zbog krivotvorenja dokumenata zasad nema zabranu slobode kretanja, ali je lista zemalja u koje može ući mnogo kraća nego ranije.

Budući da je trenutni republikanski kandidat za predsjednika na izborima u studenom, moguće je da će zaista predsjednikom i postati. Problem u izvršavanju dužnosti mogla bi mu postati presuda za koju kaznu tek treba dobiti.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV analiza američke vanjske politike Ivana Petrović za Dnevnik Nove TV: "Globalni sukob je moguć i to od ljudi ne smijemo i ne trebamo tajiti"

Pravni stručnjaci ne očekuju da će sudac Juan Merchan poslati Trumpa iza rešetaka, već da će mu dodijeliti novčanu kaznu kombiniranu s dobrotvornim radom. Ipak, kazna bi ga mogla ograničiti u međunarodnim posjetima jer mnoge zemlje brane ulazak osuđivanim kriminalcima. Gotovo 40 zemalja svijeta ima takvu politiku, a među njima su SAD-u vrlo bliske Kanada i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Pročitajte i ovo Donald i Ivanka Trump (Foto: AFP) - 2 Bezuvjetna podrška Ivanka Trump nakon presude ocu Donaldu objavila emotivnu fotografiju: "Volim te"

The Independent pobrojao je 37 zemalja koje sada mogu Trumpu nametnuti zabranu ulaska. To su Argentina, Australija, Brazil, Kambodža, Kanada, Čile, Kina, Kuba, Dominikanska Republika, Egipat, Etiopija, Hong Kong, Indija, Indonezija, Iran, Irska, Izrael, Japan, Kenija, Malezija, Makao, Meksiko, Maroko, Nepal, Novi Zeland, Peru, Filipini, Singapur, Južna Afrika, Južna Koreja, Tajvan, Tanzanija, Tunis, Turska, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Emirati i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene