Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupo čuvanje

Trump Tajnu službu doveo na prosjački štap, evo i zbog čega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Donald Trump ima veliku obitelj, a osiguranje svih članova predsjedničke obitelji je uvijek bio itekako zahtjevan i skup zadatak za Tajnu službu.

Osim predsjednika Donalda Trumpa i prve dame Melanie Trump, tu je i petoro Trumpove djece s osam unučadi, neki su u Washingtonu, neki u New Yorku. Opcije zaštite u tim gradovima su još i u prihvatljive, ali stvari postanu prilično skupe i kompleksne kada su u pitanju putovanja.

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

Broj članova obitelji koji zahtijevaju zaštitu Tajne službe vjerojatno je logistička noćna mora, a troškovi za neke od navedenih članova su navodno bili tako visoki da si služba nije mogla priuštiti platiti više od 1.000 agenata. Direktor tajnih službi Randolph "Tex" Alles, izjavio je za medije da su neki agenti već dosegli isplate definiranog iznosa za godišnju plaću kao i kvotu prekovremenog rada koji je predviđen za cijelu godinu. Sve to u samo osam mjeseci Donalda Trumpa u Bijeloj kući.

"Predsjednik ima veliku obitelj, a naša odgovornost je definirana zakonom", navodi direktor Alles.

"Ne mogu na to utjecati. Nemam te mogućnosti, '' dodao je.

Zaštita Tajne službe je najviše ograničena zbog veličine Trumpove obitelji. Četrdeset i dvije osobe trebaju zaštitu. Dok je za vrijeme bivšeg predsjednika Baracka Obame zaštitu trebao 31 član predsjedničke obitelji. Osim velikog broja članova, česta putovanja su još jedna od otegotnih okolnosti koje podižu cijenu agenata. Tako je kroz prve mjeseca Trumpova mandata nekoliko agenata dalo otkaz zbog nedostatka novca, a sam direktor trenutno lobira za povećanje plaća i prekovremenog rada.

Predsjednikova brojna putovanja izvan Bijele kuće, od kojih je samo bivši predsjednik George W. Bush imao više tijekom prve godine, kritizirani su sa svih strana i prozivani licemjerstvom pošto je tijekom svoje kampanje Donald Trump, prozivao upravo bivšeg predsjednika Obamu za njegove „česte izlete“.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene