Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan životni elan

Tronogi pas uči surfati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako ima tri noge, ovaj pas se ni po čemu ne razlikuje od ostalih pasa.

On trči na svojim dugim tankim nogama, mašući repom lijevo-desno. Onyx još uvijek pokušava uhvatiti ravnotežu. Možete to nazvati psećom nespretnošću, ali kad malo bolje pogledate, vidjet ćete da ovaj pas ima samo tri noge.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to"

'On je potpuno novi pas. Teško je uopće pomisliti da je jedan pas mogao preživjeti ovo što je on preživio.', kazao je dr. Daniel Slaton, veterinar u Westlake Village Animal Hospitalu u Los Angelesu. Onyx je pronađen u rujnu, krvave i ranjene noge, zavezan za drveni stup.

'Izgledalo je doslovno kao da mu je kosilica trave odrezala nogu', dodao je Slaton. 'Sjećam se noći kad je došao ovamo. Nisam mislio da će se uspjeti izvući. Mislio sam da će umrijeti prije nego se ja uspijem pripremiti za operaciju. Bio je dehidriran, rana septična, a tijelo mu je bilo u šoku zbog infekcije na nozi. Nikad nisam vidio takvo što.', dodao je.

Prošlo je pet mjeseci otkako je, amputirajući mu ranjenu nogu, dr. Slaton spasio Onyxov život. Kasnije ga je i udomio.

Iako ima tri noge, ovaj pas se ni po čemu ne razlikuje od ostalih pasa. Čak štoviše, luksuzno živi u The Barkley Pet Hotel and Day Spa učeći surfati.

'On je sad jako sretan pas, trči i skače okolo, maše repom, ne može dočekati da uđe u vodu.', kazao je Larry Bramles, Onyxov učitelj surfanja.

Kad ne uči surfati, ovoga psa se dresira da postane terapijski pas i bude pomoć ljudima s poteškoćama. 'Mislimo kako će on biti dobar prijatelj djeci kojoj su udovi također amputirani. On je dokaz da postoji svijetlija strana u životu i da se i s hendikepom može živjeti ispunjen, kvalitetan i sretan život.', rekao je Slaton.

Alberto Castaneda, čovjek koji je optužen da je kriv za Onyxovo ranjavanje, koje je kasnije dovelo do amputacije noge, osuđen je na jednu godinu zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene