Obavijesti Pretražite Navigacija
Analiza potvrdila

Tri slučaja bedrenice kod krava u Livnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj krava zaraženih bedrenicom na području Livna povećao se na tri od deset uginulih životinja za koje je provedena analiza na veterinarskom fakultetu u Sarajevu, potvrdili su službeni izvori.

Voditelj bakteriološkog laboratorija veterinarskog fakulteta dr. Maid Rifatbegović potvrdio je da pri analizi krvi utvrđena zaraza bedrenicom. Nije isključio mogućnost da se među uginulim životinja pronađe još pozitivnih na bedrenicu jer su bile na istome pašnjaku. Dr. Rifatbegović je međutim izjavio da nema razloga za paniku, ističući da je odgovarajuća bolest kod ljudi izlječiva.

Pročitajte i ovo Problem s kravama u Sinju - 3 Vlasnik ne mari Sinjani zgroženi kravama bez nadzora, reagirao i Bulj: "Što bih ih ja trebao odvesti svojoj kući i svaki dan ih musti?" Ilustracija u nizozemskoj Jedenje mesa oboljele životinje može biti smrtnosno: Na farmi u Nizozemskoj zabilježena bolest koje nisu imali od 2011.

Po nalogu županijskih vlasti veterinarski inspektori pojačali su nadzor u Hercegbosanskoj županiji. Građani su dužni izvijestiti nadležne veterinarske službe o uginuću svake životinje, a veterinari uzeti uzorke krvi. Uz to vlasti su naložile spaljivanje uginulih životinja i odlaganje na propisanim sanitarnim odlagalištima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene