Chaya Shurkin (Foto: Ocean County Prosecutor\'s Office,AFP)
Chaya Shurkin (Foto: Ocean County Prosecutor\'s Office,AFP) Foto: Ocean County Prosecutor\'s Office,AFP

Policija je u New Jerseyu uhitila 25-godišnjakinju koja je ostavila jednoipolgodišnje dijete dva sata u užarenom automobilu.


Chaya Shurkin, 25-godišnja majka, ostavila je svoje dijete u užarenom automobilu duže od dva sata, priopćile su lokalne vlasti u New Jerseyu. Shurkin je uhićena zbog ugrožavanja dobrobiti djeteta.

Vezani članci Vrućina u Zagrebu (Footo: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska preživjela prvi ovogodišnji toplinski val: Pogledajte kolike su temperature bile diljem zemlje i gdje je bilo najpaklenije Jarun, ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Ima i onih koji stručnjake ne shvaćaju ozbiljno pa se i dalje prže na suncu: "Ništa se ne bojim, to radim već više od 40 godina"

Nesreća se dogodila 6. svibnja. Policajci su izašli na teren nakon dojave o djetetu u nevolji u Lakewoodu. 21-mjesečno dijete ostalo je u majčinu automobilu na vrućini, zatvoreno, duže od dva sata, priopćeno je.

Policajci su na mjestu događaja zatekli jednog od susjeda koji je pokušavao oživjeti djevojčicu. Hitno je prevezena u bolnicu Monmouth Medical Center Southern Campus, gdje je ustanovljena smrt djeteta.

"Istragom je utvrđeno da je čin ostavljanja djeteta u automobilu bez nadzora toliko vrijeme uzrok smrti djeteta", izjavila je okružna tužiteljica Bradley Billhimer. Shurkin se za sada nije izjasnila o krivici na sudu.

Smrti djece u užarenim automobilima u SAD-u u protekloj su godini dosegnule rekordnu razinu. Prema podacima neprofitne organizacije KidsAndCars, u stravičnim mukama zbog visokih temperatura u užarenim automobilima u 2018. godini umrlo je 52 djece.

Nacionalno vijeće za sigurnost upozorava sve roditelje da temperatura kod djece raste mnogo brže nego kod odraslih. "Unutarnji organi djece počinju otkazivati ubrzo nakon što tjelesna temepratura djeteta dosegne 40 stupnjeva, a u užarenom automobilu to se događa vrlo brzo", dodaje se u upozorenju.