Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Palestinske izbjeglice unatoč primirju napuštaju kamp

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski izbjeglice nastavljaju napuštati opkoljeni kamp Nahr Al-Bared na sjeveru Libanona u manjem broju nego sinoć, jer, između libanonske vojske i islamističkih militanata trenutačno vlada primirje.

Od jutros prema izbjegličkom kampu nije ispaljen nijedan hitac niti granata, izvješćuju agencije. Prethodna tri dana vodili su se siloviti sukobi između pripadnika vojske i članova radikalne skupine Fatah al-Islam.

Pročitajte i ovo Počeli su progovori o primirju u Gazi Čeka se Hamasov odgovor Počeli su novi pregovori o primirju u Gazi: Uskoro prekid vatre? Marš u Jeruzalemu Predvodile ih obitelji otetih Tisuće Izraelaca autocestom umarširale u Jeruzalem: Stigli su do Netanyahuove rezidencije

Za razliku od sinoćnjeg masovnog odlaska izbjeglica iz kampa, u srijedu ujutro napustilo ga je samo nekoliko osoba. Palestinski izbjeglice su primirje koje je na snagu stupilo u utorak popodne iskoristili za uspostavljanje humanitarnog koridora na ulasku u kamp što ga je dopustila vojska, a izbjeglicama omogućuje premještaj u drugi palestinski kamp - Baddaoui, desetak kilometara udaljen od Nahr al-Bareda.

Novi humanitarni konvoj što su ga organizirali Ured UN-a za
palestinske izbjeglice (UNRWYA) i libanonski Crveni križ, da bi se pomoglo palestinskim izbjeglicama, nastojao je u srijedu ujutro stići do kampa, rekao je za France presse šef palestinskog Crvenog polumjeseca za sjever Libanona Youssef Al-Assad, dodajući kako su civili iz Nahr Al-Bareda koji su stigli u kamp Baddaoui smješteni u školama Unrwa ili kod drugih izbjeglica.

Nekoliko tisuća izbjeglica, muškaraca, žena i djece pobjeglo je pješice ili automobilima u utorak navečer iz Nahr Al-Bareda koji može primiti oko 31.000 osoba prema kampu Baddaoui, rekao je palestinski dužnosnik Hajj Rifaat.

 "U Baddaouiju, koji može primiti oko 16.000 ljudi, za sada pristigle smještamo u škole, no bojim se da će uskoro sve biti prenapučeno, jer nam stiže velik broj ljudi."

U sukobima u Tripoliju i Nahr Al-Baredu od nedjelje je poginulo 68 osoba - 30 vojnika, 18 islamista, 19 palestinskih izbjeglica i jedan libanonski civil.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene