Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesecima u divljini

Dječak pobjegao od kuće, pronađen prekriven pijavicama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mršavog tijela prekrivenog pijavaicama i s prvim vidljivim simptomima gangrene, nakon devet tjedana provedenih u divljini pronađen je 18-godišnji australski tinejdžer Matthew Allen.

Mladić je iz grada Westleighta pobjegao 27. studenog te se zaputio u divljinu. Sa sobom je ponio 150 dolara i osnovnu opremu za kampiranje. Daily Mail piše da je mobitel ostavio kod kuće te da je kod sebe imao minimalne zalihe hrane. Nakon dugotjedne obimne potrage, njegovi roditelji i spasioci počeli su polako gubiti nadu da je mladić još uvijek živ.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija u Francuskoj Tinejdžer (16) bježao na motoru i poginuo nakon sudara s policijom: Vlada poziva na smirenost Ilustracija Tragedija u Srbiji Strašna nesreća: Tinejdžer stradao u improviziranoj teretani - "Pao je na šipku i slomio vrat"

Naime, posljednjih tjedana australsko kopno bilježi izrazito visoke temperature pa je malo tko vjerovao da bi Matthew bez hrane i vode uspio preživjeti na 45 stupnjeva Celzijevih. Njihove strepnje okončane su prošle subote kada je grupa tragača uočila mladićevo dehidrirano i iscrpljeno tijelo u blizini jednog potoka.

Matthew je bio potpuno dehidriran i iscrpljen. Ležao je pored jednog drveta, potpuno prekriven pijavicama i ranama od uboda insekata. Izgubio je oko 40 kilograma, odnosno polovinu svoje težine. Na ruci i nogama bili su zamjetni tragovi gangrene. Nakon što je otpremljen u bolnicu, policija je priopćila da je Allen pronađen na izrazito nepristupačnom terenu i to svega 200 metara od vlastite kuće. Preživio je jer je pio vodu iz zagađenog potoka. Sada se oporavlja, a njegova obitelj nada se skorašnjem ozdravljenju. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene