Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrnaestogodišnjak iz Južne Karoline najprije je ubio oca, a onda se odvezao do igrališta osnovne škole gdje je iz pištolja ranio dvoje djece i učiteljicu, nakon čega je uhićen, priopćila je policija u srijedu.


Osumnjičenika, čije ime nije objavljeno, policija je optužila da je najprije ubio 47-godišnjega oca, a zatim se odvezao do oko tri kilometra udaljene škole u Townvilleu gdje se zabio u ogradu igrališta.

Vezani članci Slika nije dostupna Dvojica bivših učenika u školi ubila šestero djece i dvoje djelatnika škole Slika nije dostupna VIDEO TRENUCI UŽASA: Učenici panično bježe iz škole u kojoj je dječak ubijao

Kad je tinejdžer počeo pucati, vatrogasac ga je srušio, dok je osoblje škole odvodilo djecu u zgradu na sigurno, rekao je direktor hitne službe okruga Anderson Taylor James na konferenciji za novinare.

Policija je stigla sedam minuta poslije poziva i privela osumnjičenoga koji nije uspio ući u školsku zgradu.

Motivi pucnjave policiji su zasad nepoznati, kao ni postoji li povezanost između napadača i ranjenih u školi koju pohađa oko 280 učenika.

Jedna od žrtava, šestogodišnji dječak, za kojega policija kaže da je ranjen u nogu, i dalje je kritično, rekla je glasnogovornica medicinske službe Greenville Sandy Dees.

Drugi dječak i učiteljica pušteni su nakon liječničke obrade, rekao je glasnogovornik medicinskog centra AnMed Ross Norton. Dječak je ranjen u stopalo, a učiteljica u rame, priopćeno je.

U američkim su školama pooštrene mjere sigurnosti otkako je 2012. u napadu na školu u Newtownu u Connecticutu ubijeno dvadesetoro djece i šest nastavnika. Ovaj je napad zadnji u nizu takvih napada u američkim školama koji izazivaju sve burniju raspravu o dostupnosti oružja u Americi. (Hina)