Obavijesti Video Pretražite Navigacija

New York: Druga eksplozivna naprava imala veću snagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažna eksplozija na njujorškom Times Squeru danas u 3.45 sati po istočnoameričkom vremenu preplašila je rijetke prolaznike i goste hotela Marriot smještenog na tom najprometnijem trgu na Manhattanu.

Nitko nije ozlijeđen a policija je pronašla još jednu eksplozivnu napravu koja nije aktivirana ili počinitelji u panici nisu uspjeli dovršiti svoj plan. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bomba ispred kafića Eksplozija zatresla Manhattan Slika nije dostupna Eksplodirala bomba u centru New Yorka na Times Squareu

>> Eksplodirala bomba u centru New Yorka na Times Squareu


Izvori bliski FBI-ju koji su odmah došli na mjesto događaja tvrde da je druga eksplozivna naprava imala veću snagu pa je njezino aktiviranje moglo biti tragično.

Njujorška policija blokirala je pristup prolaznicima i automobilima na dijelu Times Squera gdje se dogodila eksplozija te u nekoliko obližnjih ulica a vlakovi podzemne željeznice su preusmjereni. 

Sve televizijske postaje izvještavaju kako je riječ o manjoj eksplozivnoj napravi ali zabrinuti njujorčani traže više odgovara na pitanje kako je moguće da na tako prometnom gradskom dijelu gdje patroliraju deseci policajaca netko može bez da bude zaustavljen ili primjećen postaviti bombu.

Istraga treba odgovoriti zbog čega policajac ili čuvar nije bio ispred ulaza u regrutni centar gdje se tijekom dana može primjetiti uniformirani vojnik kojeg brojni turisti fotografiraju. 

U tom uredu nema zaštićenih dokumenata ili podataka kao ni velikih tehničkih vrijednosti ali je postavljanjem bombe nepoznati počinitelj očito želio poslati poruku da treba zaustaviti rat u Iraku i slanje mladih Amerikanaca u smrt. 

U blizini regrutnog centra na Times Squeru često se održavaju i antiratne demonstracije a smješteni su i brojni restorani te kazališta na Broadwayu pa policija zaključuje da je počinitelj isplanirao da se eksplozija dogodi u 3.45 sati ujutro želeći poslati poruku javnosti ali ne i ozlijediti građane jer je to je jedino razdoblje dana kad je mirnije i manje prometno u tom dijelu grada. 

Građani New Yorka su nakon 11. rujna 2001 godine i napada na zgradu Svjetskog trgovačkog centra postali osjetljiviji i oprezniji jer u panici se svaki manji incident imenuje terorističkim napadom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene