Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mlađa kći Donalda Trumpa želi studirati pravo. U svibnju je diplomirala na Sveučilištu u Pennsylvaniji i sada želi postati odvjetnica. Išla je na prijemni ispit za pravo i obišla tri pravna fakulteta koji se nalaze među najelitnijima u SAD-u - Harvard, Columbiju i Sveučilište New York.


Ako upadne, 23-godišnja Tiffany Trump će se naći na vrlo kratkom popisu predsjedničke djece koji su studirali pravo u vrijeme dok su im očevi služili u Bijeloj kući, piše Washington Post.

Vezani članci Tiffany Trump (Foto: Profimedia) Škrta predsjednikova kći začudila natečenim izgledom, jedva je prepoznali u nesvakidašnjem izdanju Tiffany Trump (Foto: Profimedia) Trumpova kći se u Beogradu zabavljala na narodnjacima: Svirali joj harmoniku na uho

Izgledi da bi netko od obitelji Trump mogao pohađati jedno od elitnih sveučilišta izazvali su znatiželju, zavist i raspravu na blogovima i forumima pravnih fakulteta diljem SAD-a.

"Zanima me što mislite, hoće li joj činjenica da je Trump i da je njezin otac to što je, povećati ili umanjiti njezine šanse?", upitao je jedan od budućih studenata Harvarda na online forumu na kojem su sudionici opsesivno secirali svaki mogući detalj upisa na najbolje pravne fakultete.

"Presuda" je glasila - ime Trump pomaže i to puno

Nepravedna i nezaobilazna dilema s kojom se suočava predsjedničko potomstvo - bez obzira na ocjene ili rezultate prijemnog ispita većina ljudi će pretpostaviti da je Tiffany upisala pravni fakultet ili dobila dobar posao zbog slavnog imena. A budući da joj je ime Trump možda će joj biti i teže nego većini.

Diploma prava, prema izvorima bliskim Tiffany, 23-godišnjakinji bi značila puno. Tiffany bi se shvaćalo ozbiljno i "zaradila" bi svoje mjesto u obiteljskom carstvu. Starija djeca Donalda Trumpa odrastala su u New Yorku i već su radili kao izvršni direktori u globalnom brandu, a imali su i značajnu ulogu i prisutnost u predizbornoj kampanji - svi bili u Trumpovu tranzicijskom timu kao pouzdani savjetnici.

Tiffany je pak, odrastala u Kaliforniji s Marlom Maples, drugom Trumpovom suprugom. Živjela je život bogate mlade nasljednice - "flertala" je s pjevačkom karijerom, bila je na vježbeničkom stažu u magazinu Vogue i ima vrlo aktivan Instagram račun s više od 740.000 pratitelja.

Da se zanima za studij prava postalo je jasno prošlog ljeta kada je s majkom Marlom Maples posjetila sveučilišta Columbiju, Harvard i NYU.

Rok za prijave za upis 2020. su završile krajem veljače. Za sada nije ponato je li se i na koja Sveučilišta Tiffany prijavila i je li primljena.

Bijela kuća odbila je komentirati njezino zanimanje za pravo, no Tiffany nije prvi Trump koji je studirao pravo. Njezina teta Maryanne Trump Barry, predsjednikova starija sestra, je sutkinja na američkom žalbenom sudu, a njezin šogor Jared Kushner je također diplomirao pravo na NYU, ali se nikada njime nije bavio.

Otac, majka, braća i sestre podupiru Tiffany, a Donald Trump ju je i ranije opisivao kao odličnog studenta. Ipak, njezine ocjene nisu baš bile toliko odlične da bi s lakoćom upisala fakultet koji želi. No, hoće li joj ime Trump pomoći da se lakše upiše?

To bi u slučaju Tiffany Trump moglo biti drugačije, smatra David Lat, utemeljitelj Above the Law, vodeće internetske stranice u SAD-u koja se bavi pravom.

"Pitanje je koliko će škola biti spremno odstupiti od svojih normalnih LSAT standarda za slavne osobe", smatra Lat koji je diplomirao pravo na Yaleu. Naime, najelitnija sveučilišta uvijek naprave nekoliko iznimaka za bogate donatore, celebrity studente i da - predsjedničku djecu.

Tiffany je navodno zainteresirana za Yale, koji prima samo 10 posto podnositelja zahtjeva i primaju samo 200 studenata. Od tri pravna fakulteta koja je posjetila, Harvard bi joj vjerojatno najbolje odgovarao - primaju čak 550 studenata. Plus, to je ipak Harvard - brand koji je čak veći od imena Trump.