Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preventivno zaustavljanje

Tehnički kvar u nuklearki Krško

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kvaru je sustav za mjerenje temperature i hlađenje reaktora.

Nuklearna elektrana Krško, koja nakon redovnog godišnjeg remonta od 17. svibnja opet radi punim kapacitetom, bit će kratkotrajno zaustavljena zbog tehničkih problema uočenih na sustavu koji prati temperaturu vode kojom se hladi reaktor, objavila je u četvrtak nuklearka Krško.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna normalna pojava Nesvakidašnji prizor iz nuklearke u Krškom zbunio građane: Iz elektrane objavili o čemu je riječ Slika nije dostupna Sigurnost nije ugrožena Krško: Pukla šipka nuklearnog goriva, pala na dno reaktorskog bazena

Kratkotrajno i planirano zaustavljanja nuklearke predviđa se "u idućim tjednima", navela je nuklearka u obavijesti za javnost. U nuklearci su jutros pojasnili da je riječ o najavi, te da će javnost o danu kad će nuklearka biti isključena iz mreže biti pravodobno informirana.

Preventivno zaustavljanje nuklearke potrebno je da se zamijene elementi u sustavu za mjerenje temperature sredstva za hlađenje reaktora, kako bi se osigurala dugoročna stabilnost rada. Sustav mjerenja temperature vode za hlađenje reaktora koji je sastavljen od 16 detektora zadnji je put temeljito pregledan 2013. godine kada je sustav i moderniziran novim elementima.

Skladištit ćemo nuklearni otpad iz Krškog: 'To nam ne treba k'o ni treće oko u glavi'

Planirano zaustavljanje nuklearke Krško dio je dobro promišljenog pristupa kojim se u svakom trenutku osigurava visoka sigurnost rada, a tehničke teškoće koje se povremeno pojavljuju ni u čemu ne utječu na sigurnost rada nuklearke Krško čije je djelovanje sigurno i stabilno, unutar svih standarda predviđenih za njen rad, priopćeno je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene