Talačka kriza na Filipinama
Talačka kriza na Filipinama Foto: Afp

Nezadovoljni čuvar u trgovačkom centru koji je ostao bez posla upao je jutros u trgovački centar u Manili na Filipinima i otvorio vatru.


 

Vezani članci Tajfun Vamco udario Filipine i paralizirao dijelove Manile Tajfun Vamco udario Filipine: Pod vodom 40.000 domova, naleti vjetra do 215 kilometara na sat Tajfun na Filipinima Tajfun Goni usmrtio četiri osobe na Filipinima: Dijete (5) odnijela poplava

Pobješnjeli zaštitar u ponedjeljak je otvorio vatru u trgovačkom centru na Filipinima i uzeo 30 talaca, rekla je policija.

 

Jedan je zaštitar ranjen kad je osumnjičeni nasumce pucao iz svog oružja na drugom katu V. Malla u trgovačkoj četvrti u San Juan City na gradskome području Manile, rekao je gradonačelnik San Juan Cityja Francusco Zamora.

Gradonačelnik je dodao da je ranjeni zaštitar prevezen u obližnju bolnicu te da je u stabilnom stanju.

Osumnjičeni, zaštitar navodno ljutit nakon otkaza u zaštitarskoj agenciji, drži 30 djelatnika kao taoce u uredu, rekao je Zamora.

"Taoci su sigurni", rekao je Zamora ispred trgovačkog centra. "Pregovaramo s otmičarem", kazao je.

Osumnjičeni je naoružan i tvrdi da ima granate, dodao je.

"Bijesan je na upravu trgovačkog centra ili na zaštitarsku agenciju i želi izraziti zgroženost zbog onoga što mu se dogodilo", rekao je Zamora.

Stotine kupaca i djelatnika evakuirano je iz trgovačkog centra kad se pucnjava dogodila kratko nakon otvaranja trgovina.

Video snimka koja kruži društvenim mrežama pokazuje ljude koji vrišteći trče dok zaštitari iznose ranjenog kolegu.

Policija je okružila centar i vlasti su pozvale javnost da se ne približavaju.

"Učinit ćemo sve da stvar prođe mirno te da nitko više ne bude ozlijeđen", rekao je Zamora. (Hina)