Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajnoviti dobrotvor

Živio kao sirotinja, a drugima POKLONIO MILIJUNE!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jack MacDonald je skoro 200 milijuna dolara podijelio u humanitarne svrhe.

Hranu je kupovao vaučerima, vozio se isključivo javnim prijevozom, na većini odjeće imao je rupe i godinama je živio u jednosobnom stanu.

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići Pokrovitelj Telemach Dječji osmijeh nema cijenu: Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići

Zvao se Jack MacDonald, a nakon što je nedavno preminuo se otkrilo o kome se zapravo radi. MacDonald je živio poput siromaha, ali je dječjoj bolnici u Seattleu, Pravnom fakultetu u Washingtonu i Vojsci spasa ostavio 187.6 milijuna dolara, donosi Telegraph.

Za svaku pohvalu: Humanitarni buvljak za teško stradalu kolegicu

MacDonald je umro u svom skromnom stanu u Seattleu, a od svojih je roditelja naslijedio malo bogatstvo koje je pretvorio u milijune zahvaljujući pametnim ulaganjima na burzi.

Još dok je bio živ, MacDonald anonimno donirao novac, uključujući i donaciju od 150.000 dolara kanadskom gradu Elora gdje je njegov djed živo nakon što je napustio Škotsku.

MacDonald nije imao biološku djecu, a njegova supruga je umrla 1999. godine. Samo su najbliži članovi njegove obitelji znali koliko je bogat.

Njegova pokćerka Regen Dennis je rekla za ABC kako je obitelj živjela četrdeset godina s tajnom o njegovom bogatstvu.

'Bio je ekscentričan na mnogo načina, ali uvijek je bio dosljedan svojim uvjerenjima. Nikada nije odustao od toga da napravi što više dobroga sa svojim bogatstvom', rekla je Regen Dennis.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene