Tajlandske snage sigurnosti ubile su u nedjelju ujutro vojnika koji je u svom krvavom pohodu ubio 26 osoba, a najmanje 52 ranio, priopćio je tajlandski ministar sigurnosti Prayuth Chan-ocha nakon višesatne potrage za napadačem po ispražnjenom trgovinskom centru u gradu Nakhon Ratchasimi.

Galerija


Motiv njegova napada bio je inat zbog sklopljenog dogovora oko zemlje u kojemu se on osjetio prevarenim, kazao je Prayuth, koji je otputovao u grad Nakhon Ratchasima na sjeveroistoku zemlje kako bi posjetio ranjene.

Vezani članci Dan nakon napada u gradu Hanauu Detalji masakra u Njemačkoj: Napadač iz Hanaua ekstremni je desničar, ubio je i vlastitu majku, među žrtvama i trudnica Bdijenje za žrtve napada na Tajlandu Stravične ispovijesti svjedoka masakra na Tajlandu: "Pucao je posvuda i precizno ciljao u glave žrtava"

Vojnika su ubile vojne snage nakon cjelonoćne opsade trgovinskog centra Terminal 21 u tom gradu oko 250 km udaljenom od glavnog grada Bangkoka.

Policija je napadača identificirala kao 32-ogodišnjeg Jakrapantha Thommu. On je radio u vojnoj bazi blizu grada, a prije napada na svom Facebooku je objavio kako kreće u osvetu, no nije naveo razlog.

Vojnik je počeo s krvavim pohodom u subotu ujutro u kući, da bi se potom prebacio u vojni kamp te zatim u trgovinski centar Nakhon Ratchasima, grada na sjeveroistoku Tajlanda, oko 250 km udaljenog od glavnog grada Bangkoka.

Tajlandski vojnik Jakrapanth Thomma
Masakr na Tajlandu Foto: Afp

Policija je prethodno ispratila stotine ljudi na sigurno iz centra, u kojemu je bilo puno kupaca zahvaljujući produženom vikendu uoči blagdana.

U samom trgovinskom centru tijekom noći čule su se eksplozije i razmjena vatre.

Tajlandski vojnik Jakrapanth Thomma
Drama na Tajlandu nakon masakra - 3 Foto: Afp

Nakhon Ratchasima jedan je od najvećih gradova sjeveroistočnog Tajlanda, zemlje koja broji 69 milijuna stanovnika. (Hina)