Forenzičari u Grčkoj, ilustracija
Forenzičari u Grčkoj, ilustracija Foto: Afp

U Ateni su u nedjelju navečer ubijene vođe crnogorskog škaljarskog klana. Svjedoci iz restorana u kojemu se dogodila pucnjava ispričali su da su scene bile zastrašujuće.


Visokopozicionirani članovi škaljarskog klana Igor Dedović i Stefan Stamatović ubijeni su u prepunom restoranu u glavnom gradu Grčke. Mediji prenose izjave svjedoka koji su se u trenutku ubojstava našli u restoranu.

Vezani članci Ubojstvo u Šarengradu Novi detalji strave kod Iloka: Dvojica sinova zatukla majku u dvorištu obiteljske kuće, udarali je po glavi i tijelu Grčka policija, arhiva Krvavi obračun u Ateni: Ubijene vođe crnogorskog mafijaškog klana ispred svojih obitelji, grčki mediji i javnost zgroženi divljačkim činom

Dvojica su ušli u restoran, došli do stola gdje su Dedović i Stamatović sjedili sa ženama i djecom te ispalili najmanje 10 metaka. Ciljali su im u glavu i grudi. Druga dvojica pazili su na ostale goste u restoranu. Nakon ubojstva, sva četvorica su ušla u crni automobil i pobjegla.

Telegraf piše da su u trenutku napada za stolom sjedila tri djeteta uzrasta od šest do deset godina. Zbog preživljenog šoka jednom je djetetu pružena psihološka pomoć.

"Bilo je kao u američkom filmu. U restoran su upala dva muškarca i počela pucati. Pucnji su odjekivali, a djeca su vrištala. Jedan od muškaraca odmah je pao mrtav sa stolice", kazao je jedan od gostiju u restoranu. Drugi je muškarac, prema pisanju medija, preminuo u bolnici. Napad je odrađen profesionalno, piše Blic.

Svjedoci su izjavili da su napadači nakon ubojstva pobjegli u džipu, a u tijeku je potraga za njima. Na mjestu događaja pronađene su čahure kalibra 9 mm iz dvaju različitih pištolja.

"Mirno su ušetali u restoran i odjednom su odjeknuli pucnji. Svi su počeli vrištati i bježati, a oni su mirno izašli napolje i otišli", kazao je jedan od očevidaca. Sve se dogodilo na katu restorana.

Crnogorske Vijesti pišu da su plaćeno ubojstvo, šverc cigareta, goriva ili droge neki od mogućih motiva. Ubojice, kojih je najmanje četiri, snimljene su nadzornim kamerama.

U pucnjavi u restoranu ranjena je i jedna žena. Mediji pišu da je riječ o supruzi jednog od ubijenih koja je teško ranjena hicem u nogu. Inače, za Igorom Dedovićem bila je raspisana Interpolova tjeralica za pokušaj dvostrukog ubojstva u Kotoru 2015. godine.