Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svilanović: Ulazak u EU i NATO je rješenje problema Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar vanjskih poslova SRJ Goran Svilanović rekao je u subotu u Beogradu na jednoj tribini da je za Srbiju ulazak u Europsku uniju i NATO odgovor na probleme sa kojima se suočava.

Uspostavljanjem političke stabilnosti u zemlji Srbija ima velike šanse na putu ka Europskoj uniji, rekao je Svilanović na tribini "Europska unija i Srbija: Izazovi i perspektive" i istaknuo da do te stabilnosti neće doći ukoliko se ostvari namjera Vojislav Koštunice, kako je rekao, da se vlast preda Srpskoj radikalnoj stranci (SRS).

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

On vidi dva korektiva koji mogu utjecati da ta namjera ne bude realizirana. Prvi je "da predsjednik Boris Tadić (Demokratska stranka) s Mlađanom Dinkićem (G 17 Plus) i Rasimom Lajićem (Sandžačka demokratska partija) ostvari za jedan glas bolji rezultat od SRS-a, a drugi je da Liberalno demokratska Čedomira Jovanovića ostvari jedan glas više od Socijalističke partije Srbije", ocijenio je Svilanović.

Živorad Kovačević iz Europkog pokreta Srbije smatra da Srbija nema alternativu europskim integracijama, pogotovo kada su u pitanju ekonomski odnosi.

"Strani investitori, kao što se već vidjelo, čekaju ishod parlamentarnih izbora i nema razloga da se krije da bi, u slučaju antieuropske opcije, strana ulaganja prosto presušila, kao što već polako presušuju", kazao je Kovačević.

Sudionici skupa suglasili su se da su predstojeći parlamentarni izbori u Srbiji, zakazani za 11. svibnja, poslije onih 2000., najvažniji za Srbiju i njezin put k Europskoj uniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene