Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotine desničarskih prosvjednika sukobile su se u Budimpešti u subotu, na mađarski nacionalni praznik, s policijom na protuvladinom prosvjedu.


Nekoliko stotina ekstremnih desničara bacalo je kamenje na policiju u središtu grada a policija je odgovorila suzavcem. Internetski portal Origo izvijestio je da je na policijski automobil bačen molotovljev koktel a državna novinska agencija MTI je izvijestila da su prosvjednici ozlijedili njenog fotografa.

Vezani članci Ivan Penava, Miroslav Škoro, Bruna Esih, Tomislav Karamarko Gužva na desnici: Penava bi sa Škorom, novi politički uzlet želi i Karamarko u kombinaciji s Brunom Esih Mađarska policija, ilustracija (Foto: AFP) Stravična prometna nesreća u Mađarskoj: Sedmero mrtvih u sudaru kamiona i dvaju automobila

Glasnogovornik policije je rekao da je tijekom dana u manjim sukobima uhićena 21 osoba te da je troje policajaca lakše ozlijeđeno.

Dva prosvjednika slučajno je zahvatila vatra od molotovljevog koktela koji su bacili drugi prosvjednici, izvijestio je MTI, ali nisu ozbiljnije ozlijeđeni. Među prosvjednicima nisu zabilježene drugi slučajevi ozljeđivanja.

Skup glavne oporbene stranke Fidesz na kojem se okupilo oko 20.000 ljudi protekao je mirno.