Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Sukobi ekstremne desnice s policijom u Budimpešti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine desničarskih prosvjednika sukobile su se u Budimpešti u subotu, na mađarski nacionalni praznik, s policijom na protuvladinom prosvjedu.

Nekoliko stotina ekstremnih desničara bacalo je kamenje na policiju u središtu grada a policija je odgovorila suzavcem. Internetski portal Origo izvijestio je da je na policijski automobil bačen molotovljev koktel a državna novinska agencija MTI je izvijestila da su prosvjednici ozlijedili njenog fotografa.

Pročitajte i ovo Europski parlament Politička scena EU-a Desničarski val prijeti promjenama u Europskom parlamentu: Hoće li krajnja desnica preuzeti kontrolu nad političkim smjerom EU-a? Ilustracija Ususret izborima Ogroman broj građana osjeća se napušteno: Ekstremni desničari znaju kako profitirati na njima

Glasnogovornik policije je rekao da je tijekom dana u manjim sukobima uhićena 21 osoba te da je troje policajaca lakše ozlijeđeno.

Dva prosvjednika slučajno je zahvatila vatra od molotovljevog koktela koji su bacili drugi prosvjednici, izvijestio je MTI, ali nisu ozbiljnije ozlijeđeni. Među prosvjednicima nisu zabilježene drugi slučajevi ozljeđivanja.

Skup glavne oporbene stranke Fidesz na kojem se okupilo oko 20.000 ljudi protekao je mirno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene