Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vladimir Milisavljević, Luka Bojović, Vladimir Mijanović i Siniša Petrić i njihova žrtva Milan Jurišić svi su bili članovi 'Zemunskog klana', srpske mafijaške organizacije koju su osnovali bivši članovi paravojne skupine Arkanovih Tigrova,


Četvorici bivših članova srpske paravojne skupine 'Tigrovi', među kojima Vladimir Milisavljević osuđen za smrt predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića, sudi se od ponedjeljka u Španjolskoj za brutalno ubojstvo jednog sunarodnjaka 2009. godine.

Vezani članci Sarajevo: Zdravko Mamić stigao na sud na saslušanje (Foto: STR-2222/PIXSELL) I treći put: Ponovno odgođeno suđenje Zdravku Mamiću Damiru Škari sudi se za silovanje Na sudu u Velikoj Gorici nastavljeno suđenje Damiru Škari za silovanje djelatnice AK Siget: Iskaze daje dvoje svjedoka

Četvorica muškaraca, Vladimir Milisavljević, Luka Bojović, Vladimir Mijanović i Siniša Petrić i njihova žrtva Milan Jurišić svi su bili članovi 'Zemunskog klana', srpske mafijaške organizacije koju su osnovali bivši članovi paravojne skupine Arkanovih Tigrova, prema optužnici državnog odvjetništva u Madridu.

Luku Bojovića, kojeg smatraju jedinim od šefova Zemunskog klana, madridsko državno odvjetništvo optužilo je da je u ožujku 2009. čekićem u jednom stanu u Madridu ubio Milana Jurišića. Vladimir Milisavljević i Sretko Kalinić, koji je u zatvoru u Srbiji a čije izručenje Španjolska nije uspjela postići, kasnije su raskomadali tijelo i stavili ga u hladnjak.

'Sljedeći su dan samljeli dijelove tijela u električnom mlinu koji se raspao od metka u tijelu. Samljevene dijelove bacili su u zahode, a kosti su ispilili i bacili ih u rijeku Manzanares.

Sretko Kalinić Zver: 'Bojovićeve odvjetnike testirajte na drogu'

Interpol je upozorio španjolsku policiju na njihovu nazočnost u zemlji i ona je u veljači 2012. uhitila Milisavljevića, Bojovića, Mijanovića i još jednog bivšeg pripadnika Arkanovih Tigrova Sinišu Petrića u Valenciji.

Tijekom pretraživanja pronađeno je desetak komada oružja, streljivo i podaci o Jurišićevu ubojstvu, navelo je državno odvjetništvo.

Bojović je optužen za ubojstvo i može mu biti određena kazna od 41 godine zatvora, dok Milisavljević, optužen kao suučesnik može biti osuđen na 21 godinu zatvora. Preostala dvojica mogla bi biti osuđena na između 5 i 17 godina zatvora. Svi su optuženi za pripadnost zločinačkoj organizaciji i utaju oružja.

Proces će trajati do četvrtka u San Fernandu de Henares, blizu Madrida.

Španjolsko pravosuđe je u siječnju 2013. dopustilo izručenje Srbiji Milisavljevića, osuđenog 2007. na 35 godina za ubojstvo Zorana Đinđića, uz uvjet da prije odsluži kazne u Španjolskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook