Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog zdravstvenih komplikacija

Žena prekinula trudnoću pa osuđena na 30 godina zatvora zbog ubojstva: "Sudac je bio pristran"

Prosvjed za ženska prava u El Salvadoru
Prosvjed za ženska prava u El Salvadoru Foto: Afp
Sud u El Salvadoru osudio je ženu na 30 godina zatvora zbog ubojstva, nakon što je bila prisiljena prekinuti trudnoću zbog zdravstvenih komplikacija.

Žena poznata pod pseudonimom "Esme" osuđena je u ponedjeljak na 30 godina zatvora zbog ubojstva, nakon što je bila prisiljena prekinuti trudnoću zbog zdravstvenih komplikacija, priopćilo je Udruženje građana za dekriminalizaciju pobačaja.

Pročitajte i ovo Zakon o pobačaju - 2 gdje je zapelo? Slučaj "Čavajda" otvorio Pandorinu kutiju: Oporba kritizira premijera - "To je nešto dosad neviđeno"

"Sudac je bio pristran, i dao je veću važnost verziji događaja koju je ponudilo državno tužiteljstvo. Ta je verzija obilježena društvenim stigmama i rodnim stereotipima", dodali su iz Udruženja te najavili da će uložiti žalbu na presudu.

Pročitajte i ovo Vanja Jurić, odvjetnica Mirele Čavajde Slovenci odobrili prekid trudnoće Mireli Čavajdi u KBC-u Zagreb napravljena magnetska rezonanca. Odvjetnica Jurić: "Spremni smo na sve"

U El Salvadoru je totalna zabrana pobačaja i dalje na snazi i brojne su žene uhićene i osuđivane na zatvorske kazne nakon što se saznalo da su prekinule trudnoću. U posljednjih 20 godina osuđeno je oko 180 žena. Od 2009., vlada je oslobodila njih 64.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene