Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđena je

Stravični detalji sa suđenja: Bivša ravnateljica židovske ženske škole proglašena krivom za silovanje učenica

Malka Leifer
Malka Leifer Foto: Afp
Bivša ravnateljica židovske ženske škole Adass Israel School u Australiji proglašena je krivom za seksualno zlostavljanje dviju učenica.

Malka Leifer (56), nekadašnja čelnica židovske ortodoksne škole za djevojčice, osuđena je po 18 točaka optužnice, uključujući i silovanje sestara Dassi Erlich i Elly Sapper.

Leifer je oslobođena devet optužbi, a pet od njih odnosile su se na seksualno zlostavljanje Nicole Meyer, treće sestre silovanih učenica.

Na sudu je rečeno da je Leifer zlostavljala Erlich i Sapper u razdobolju od 2003. do 2007. u židovskoj ženskoj školi u Melbourneu u kojoj je ona bila ravnateljica, ali i jedna od istaknutijih ličnosti u židovskoj zajednici u Melbourneu.

Tužitelj Justin Lewis rekao je da je Leifer ima seksualni interes za djevojčice dok su bile tinejdžerice i da je iskoristila njihovu ranjivost, neznanje u seksualnim pitanjima i vlastitu poziciju autoriteta.

Optužbe su se prvi put pojavile 2008. nakon što se Leifer vratila u svoju domovinu Izrael. Borila se protiv izručenja Australiji, ali je vraćena u Melbourne 2021. Suđenje je počelo u veljači i izjasnila se nevinom po svih 27 točaka optužnice, piše Sky News. 

  Pročitajte i ovo Žrtva crkvene pedofilije Seksualno zlostavljanje u Crkvi Žrtva seksualnog zlostavljanja o Hranićevoj isprici: "Nisam osjetila nikakvo suosjećanje." Profesor s Katoličkog sveučilišta komentirao cijeli slučaj

Pročitajte i ovo Uroš Pašajlić horor u Beogradu Na sud doveden otac iz pakla: Dvije je godine držao kćer (8) u stanu i izgladnjivao je, njegova je obrana sramotna

Sestre su odrastale u ultraortodoksnoj židovskoj zajednici i nisu imale nikakav seksualni odgoj, rečeno je na sudu. Imale su oko 12, 14 i 16 godina kada je Leifer počela predavati u školi 2001. godine.

Leifer je navodno zlostavljala Nicole Meyer dok su dijelile krevet u školskom kampu dok se Erlich pretvarala da spava u istoj sobi. Erlich je rekla poroti da je pokušala uspostaviti odnos s drugim učiteljem kako bi pitala što Leifer radi, ali ju je ova obeshrabrila.

"Otkako smo započeli ovu bitku, otkada smo dali policijske izjave 2011. samo smo se borili da dokažemo da je ona kriva i kakvo zlo je učinila", rekla je Meyer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene