U eksploziji u vodenom parku u subotu ozlijeđeno je više od 500 osoba, od kojih 200 teško, nakon što se zapalila boja u prahu prosuta po gomili, pokazuju najnoviji podaci koje su vlasti objavile u nedjelju.


Do nesreće je došlo dok se tisuću osoba, većinom srednjoškolci i studenti, okupilo u parku Formosa Fun Coast u New Taipei Cityju u predgrađu glavnog grada Taipeia.

Vezani članci Eksplozija u njemačkom Lidlu 01 Užas u njemačkom Lidlu: Zaposlenik otvorio paket koji je eksplodirao. Troje radnika je ozlijeđeno Požar obiteljske kuće u Dankovcu Požar u obiteljskoj kući u Zagrebu, tročlana obitelj ostala bez doma

U dramatičnim tv snimkama mogla se vidjeti gomila koja pleše u oblaku višebojnog praha koji se odjednom pali i pretvara žrtve u ljudske baklje.

Odjeveni u kupaće kostime, posjetitelji parka pokušali su pobjeći vatrenoj stihiji koja je gutala prah na njihovim tijelima, ali i koji su žrtve udahnule što je izazvalo teške ozljede pluća.

"Eksploziju i požar uzrokovao je bačeni prah. Do toga je moglo doći zbog užarenih rasvjetnih instalacija na sceni", objasnio je glasnogovornik vatrogasaca New Taipeija.

NAJGORI OD NAJGORIH Zastrašujući uvjeti u kojima žive ovi zločinci

Prema riječima pomoćnika direktora za sanitarne poslove grada Leeja Lih-jonga, broj ozlijeđenih više se nego udvostručio i u nedjelju iznosi 509, od kojih 188 teško.

Neke su žrtve zadobile opekline na više od 40 posto površine tijela.

"Uz opekline na koži, žrtve su zadobile i opekline na dišnim putevima zbog velike količine udahnutog praha", objasnio je Lee Lih-jong. "Sljedeća 24 sata bit će kritična za teško ozlijeđene", naglasio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook