Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najčuvaniji

NAJGORI OD NAJGORIH Zastrašujući uvjeti u kojima žive ovi zločinci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovdje su najopasniji od najgorih.

ADX ("Administrative Maximum Unit") zatvor je u Florenceu u Koloradu, koji je 1963. godine osmišljen kao zamjena Alcatrazu, a otvoren je 1994. godine. Zatvorenici moraju jesti, spavati i obavljati nuždu u svojim ćelijama. Čak im se i ograničava pristup sunčevoj svjetlosti i umjetnim izvorima svjetlosti.

Kaznena ustanova maksimalne sigurnosti najčuvaniji je zatvor u SAD-u. U njemu su smješteni neki od najopasnijih ubojica, silovatelja i sudionika u bombaškim napadima. U ovom zatvoru vlada teško naoružanje policajaca koji neprestano šeću među zatvorenicima, no to ne sprječava brojne opasne situacije.

SNALAŽLJIVI I IZA REŠETAKA Pet najoriginalnijih bjegova iz zatvora

Zatvorenici su stvorili prave male bande u kojima vrijede njihova vlastita pravila, zbog kojih često ulaze u krvave međusobne sukobe, ali i sukobe sa zaštitarima. Okružuje ih dvanaest velikih tornjeva s naoružanim čuvarima iznad ciglastih zgrada, dok se na vrhovima zidina prostire bodljikava žica.

Veliki broj od više od 400 zatvorenika u ovom zatvoru provodi u maloj betonskoj ćeliji 23 sata dnevno. Obroke dobiju kroz male rupe u vratima. Krevet je od betona, a na njemu se nalazi tanak madrac.

U ćeliji imaju jedan prozorčić koji dopušta ulazak malo dnevog svjetla, ali zatvorenici kroz njega ne vide ništa osim zgrada. Zatvorenici prilikom napuštanja ćelije moraju imati zavezane noge, ruke i lance oko trbuha.

Pisma i razgovori se nadgledaju cijelo vrijeme, a zatvorenici mogu nakon nekog vremena dobiti zatvorske poslove, kao što su čišćenje. Cijelo ih vrijeme dakako prate kamere.

Oni najgori smješteni su u 'H sektoru' koji je pod posebnom sigurnošću i posjećuju ih samo odvjetnici i najbliži članovi obitelji. Više o načinu života zatvorenika koji 'više nikada neće izaći iz rešetaka' možete pogledati u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene