U Meksiku je pronađena masovna grobnica s desecima plastičnih vreća u kojima su bili zakopani dijelovi tijela. Dužnosnici su objavili da se radi o najmanje 50 ubijenih ljudi.

Galerija


Policija pretpostavlja da je masovna grobnica pronađena na farmi u meksičkoj državi Jalisco povezana uz ''rat kartela''. Pronađeni dijelovi tijela bili su zakopani u desecima plastičnih vreća. Za sada je identificirano 13 žrtava.

Vezani članci Slika nije dostupna Nestalo 43 studenta: Otkrivena masovna grobnica Slika nije dostupna FOTO - FATALNA CLAUDIA: Ima rozi kalašnjikov i vodi elitni tim ubojica

Raskomadani dijelovi tijela ugurani u plastične vreće otkriveni su u petak nedaleko od grada Guadalajare. Identificirano je 12 muškaraca i jedna žena koji su se vodili kao nestali.

Područje na sjeverozapadu Meksika dom je kartela Jalisco New Generation Cartel. Članove tog kartela stanovnici države Jalisco smatraju najomraženijim kriminalcima u zemlji. Njihov vođa Nemesio Osegura Cervantes prozvan je novim ''El Chapoom''.

Iz državnog tužiteljstva priopćeno je da će forenzičari nastaviti raditi na utvrđivanju identiteta i spola ostalih ekshumiranih osoba iz stravične masovne grobnice, piše Daily Mail.

Ovo je samo jedna u nizu masovnih grobnica koje su pronađene u okolici Guadalajare. U srpnju je 21 tijelo pronađeno prilikom građevinskih radova u dvorištu kuće, u svibnju su vlasti pronašle 34 tijela na dva odvojena imanja, a u rujnu je identificirano 41 tijelo iz 119 vreća bačenih u bunar.

Guverner Enrique Alfaro nedavno je rekao da je 70 posto ubojstava prijavljenih u državi Jalisco povezano s kriminalnim organizacijama. Najmanje 40.000 ljudi nestalo je otkad je započeo rat protiv droge u Meksiku prije 13 godina.