Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U novom brodolomu plovila s imigrantima na Mediteranu u četvrtak stradale su nove, žrtve a preživjeli tvrde da je 41 osoba nestala, dok je 12 osoba bačeno u more nakon svađe na plovilu kojim su krenuli u Europu.


Taj novi brodolom nakon nesreće tijekom vikenda kada je poginulo oko 400 ljudi, broj unesrećenih se približava 950 na Mediteranu od početka godine.

Vezani članci Slika nije dostupna MUSLIMANI ŠTITILI KRŠĆANE OD DŽIHADISTA 'Ili nas ubijte sve ili nas ostavite na miru' Slika nije dostupna Više od 1000 migranata spašeno u Sredozemlju u ponedjeljak

Četerdesetjednoj nestaloj osobi treba dodati 12 bačenih u more u srijedu u svađi izazvanoj vjerskim neslaganjem muslimanskih i kršćaskih imigranata. Petnaest osoba, muslimana iz Senegala, Malija i Bjelokosne obale, uhićeno je po dolasku u Palermo na temelju iskaza svjedoka, objavila je talijanska policija.

Analiza Dnevnika Nove TV: Svaki dan na neizvjestan put kreću stotine - bježe od rata, progona i siromaštva

Još se jedna nesreća dogodila imigrantima iz Afrike o kojoj svjedoče njih četvorica koji su stigli u Trapani na Siciliji koji tvrde da su jedini preživjeli brodoloma njihovog plovila koji je prevozio ukupno 45 osoba. Stari gumeni čamac kojim su putovali se ispuhao i potonuo, ispričali su humanitarnom osoblju koje ih je primilo.

Sve te nesreće ipak ne obeshrabrulju imigrante koji svakodnevno pokušavaju stići do Europe. Oko 1200 ih je u četvrtak stiglo do Italije.

Ujedinjeni narodi su u priopćenju koje je u četvrtak objavio odbor za prava radnika imigranata tražili od Europske unije da izglasa nove mjere o imigraciji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook