Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na Mediteranu

Strašno: 41 poginuli, 12 bačeno u more nakon svađe imigranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U novom brodolomu plovila s imigrantima na Mediteranu u četvrtak stradale su nove, žrtve a preživjeli tvrde da je 41 osoba nestala, dok je 12 osoba bačeno u more nakon svađe na plovilu kojim su krenuli u Europu.

Taj novi brodolom nakon nesreće tijekom vikenda kada je poginulo oko 400 ljudi, broj unesrećenih se približava 950 na Mediteranu od početka godine.

Pročitajte i ovo Stričak i Bosilj Tko se predozirao? Žestoko se posvađali gradonačelnik i župan: "U kakvoj deluziji živi HDZ-ovac koji se s 2,02 promila tuče u cajkaškom klubu?" Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra''

Četerdesetjednoj nestaloj osobi treba dodati 12 bačenih u more u srijedu u svađi izazvanoj vjerskim neslaganjem muslimanskih i kršćaskih imigranata. Petnaest osoba, muslimana iz Senegala, Malija i Bjelokosne obale, uhićeno je po dolasku u Palermo na temelju iskaza svjedoka, objavila je talijanska policija.

Analiza Dnevnika Nove TV: Svaki dan na neizvjestan put kreću stotine - bježe od rata, progona i siromaštva

Još se jedna nesreća dogodila imigrantima iz Afrike o kojoj svjedoče njih četvorica koji su stigli u Trapani na Siciliji koji tvrde da su jedini preživjeli brodoloma njihovog plovila koji je prevozio ukupno 45 osoba. Stari gumeni čamac kojim su putovali se ispuhao i potonuo, ispričali su humanitarnom osoblju koje ih je primilo.

Sve te nesreće ipak ne obeshrabrulju imigrante koji svakodnevno pokušavaju stići do Europe. Oko 1200 ih je u četvrtak stiglo do Italije.

Ujedinjeni narodi su u priopćenju koje je u četvrtak objavio odbor za prava radnika imigranata tražili od Europske unije da izglasa nove mjere o imigraciji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene