Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj pada u vodu

Obrat u slučaju male Danke: Osumnjičeni za ubojstvo tvrdi da je policija iznudila priznanje

Srđan Janković
Srđan Janković Foto: Nova.rs
Srđan Janković demantirao je priznanje o ubojstvu Danke Ilić te rekao da je njegov iskaz u policiji iznuđen.

Nakon svjedočenja u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru, na kojem je Srđan Janković, jedan od dvojice osumnjičenih za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju kod Bora, rekao da mu je iskaz u kojem priznaje ubojstvo djevojčice iznuđen u policiji, tužiteljstvo je otvorilo premet o tom događaju.

"Više javno tužiteljstvo u Zaječaru je otvorilo predmet u vezi okolnosti koje je osumnjičeni Srđan Janković izjavio prilikom saslušanja u ovom tužiteljstvu, a vezano za okolnosti saslušanja u policiji", rekli su za Nova.rs i dodali kako je saslušanje zakazano za srijedu vezano uz kazneno djelo teškog ubojstva, a ne okolnosti saslušanja u policiji.

Janković je saslušan početkom lipnja i tada je potvrdio da je kobnog dana bio u Banjskom polju s kolegom iz Vodovoda Dejanom Dragijevićem, ali je negirao da su njih dvojica tada vidjeli Danku Ilić, kao i da su je udarili službenim automobilom, kako je ranije kazao. Automobil je, prema vlastitom priznanju, vozio Janković. Kasnije je negirao i kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.

Pročitajte i ovo Muškarac kojeg policija sumnjiči za napad Udario je šipkom Božinović potvrdio da je pronađen silovatelj iz Splita: "Ovo nas je zgrozilo"

Priznanje zločina

O priznanju stravičnog zločina javnost je u travnju izvijestio donedavni ministar policije Bratislav Gašić, koji je tada rekao kako su obojica osumnjičenika priznala zločin i detaljno opisala događaj. Međutim, većina informacija s te konferencije za medije, ispostavilo se do sada, ne podudara se s dokazima koje je Više javno tužiteljstvo otkrilo.

"Sva vještačenja do sada su pokazala da nema podudaranja s DNK tragom nestalog djeteta. Ni alat, ni odjeća, ni u tri vještačena vozila. Samo iz službenog vozila JKP Vodovod, za koje se sumnja da su Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja kaznenog djela, vještačeno je preko 500 tragova. U ovom trenutku čeka se analiza s Biološkog fakulteta, točnije analiza dlake kose, ali je problem što nema korijen koji je od ključne važnosti za potvrđivanje DNK", kaže za Nova.rs sugovornik iz tužiteljstva.

Pročitajte i ovo Zagrebačka bolnica Rebro Najnovije informacije Legionela u zagrebačkoj bolnici: Umrlo troje zaraženih pacijenata

S druge strane forenzičari, sudski vještaci i profesori Biološkog fakulteta u mirovini navode da se iz vlasi kose ništa ne može dobiti.

"Besmisleno je čekati to vještačenje. Nema tog DNK traga koji se može s bilo čime uporediti. Drugo bi bilo kada bismo govorili o pramenu kose, tu već postoji neki prostor za vještačenje. Ono što se može zaključiti iz ovakve analize je eventualno spol osobe ali ništa dalje od toga", naveli su.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene