Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović priopćio je u srijedu da je policija u velikoj akciji suzbijanja financijskog kriminala uhitila 53 osobe i podnijela kaznene prijave protiv 25 osumnjičenih za više kaznenih djela, posebno u vezi sa zlouporabom u tijelima vlasti.


Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović je kazao kako se procjenjuje da su uhićeni i osumnjičeni od 2005. godine do danas državnim proračunima Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, lokalnim samoupravama i drugim privrednim subjektima nanijeli štetu veću od 10 milijuna eura.

Vezani članci Igor Fazekaš Uprava Hrvatskih šuma o privođenju Jakupčića: "Ovo nam je napravilo korporativnu štetu" Srpska policija, ilustracija Zaraženo 49 štićenika: U Srbiji uhićena ravnateljica doma za starije, nije spriječila širenje koronavirusa

Ministar policije naveo je da su među uhićenima inspektori ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u prometnom poduzeću "Lasta" Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda "Zemun", kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorne osobe javnih komunalnih poduzeća.

Među osobama protiv kojih je podnesena kaznena prijava je i Dragan Đurić, bivši predsjednik nogometnog kluba "Partizan", kao i sadašnji predsjednik NK "Sloga" iz Leskovca, Zoran Đorđević, doznaje "Blic".

Stefanović je istaknuo da je ova policijska akcija "još jedan ozbiljan pokazatelj odlučnosti države u obračunu sa svim oblicima kriminala i korupcije i da nitko tko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen od kaznenog progona bez obzira na položaj, stranačku pripadnost ili dužnost koju obavlja". (Hina)