Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta veća od 10 milijuna eura

Srbija: Zbog korupcije i zlouporabe ovlasti uhićene 53 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović priopćio je u srijedu da je policija u velikoj akciji suzbijanja financijskog kriminala uhitila 53 osobe i podnijela kaznene prijave protiv 25 osumnjičenih za više kaznenih djela, posebno u vezi sa zlouporabom u tijelima vlasti.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović je kazao kako se procjenjuje da su uhićeni i osumnjičeni od 2005. godine do danas državnim proračunima Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, lokalnim samoupravama i drugim privrednim subjektima nanijeli štetu veću od 10 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž"

Ministar policije naveo je da su među uhićenima inspektori ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u prometnom poduzeću "Lasta" Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda "Zemun", kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorne osobe javnih komunalnih poduzeća.

Među osobama protiv kojih je podnesena kaznena prijava je i Dragan Đurić, bivši predsjednik nogometnog kluba "Partizan", kao i sadašnji predsjednik NK "Sloga" iz Leskovca, Zoran Đorđević, doznaje "Blic".

Stefanović je istaknuo da je ova policijska akcija "još jedan ozbiljan pokazatelj odlučnosti države u obračunu sa svim oblicima kriminala i korupcije i da nitko tko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen od kaznenog progona bez obzira na položaj, stranačku pripadnost ili dužnost koju obavlja". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene