Obavijesti Video Pretražite Navigacija
znali su i šutjeli

Uhićena zatvorska liječnica i čuvari: Cimeri silovali starca drškom metle, tjerali da pije mokraću, na kraju je umro

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Trojica cimera ubila su 74-godišnjaka nakon što su ga brutalno zlostavljali danima. Sada su uhićeni zatvorski čuvari i liječnica koji su sve ignorirali.

Četvorica čuvara i zatvorska liječnica u Padinskoj Skeli u Srbiji uhićeni su danas zbog smrti 74-godišnjaka kojeg su drugi zatvorenici mučili, silovali drškom metle, a nesretni je starac na kraju preminuo.

Kako piše Blic, više javno tužiteljstvo u Beogradu već vodi istragu protiv trojice osumnjičenih od 20 i 21 godinu koji su sa S.B. dijelili ćeliju, a koji su ga tukli i zlostavljali zbog čega je preminuo u veljači ove godine. Oni se terete za teško ubojstvo.

S.B. je završio u zatvoru jer je 31. prosinca zapalio pa bacio petardu s terase stana i izazvao detonaciju koja je prestrašila roditelje i bebu u šetnji. Zbog toga je morao platiti kaznu od 30.000 dinara ili 256 eura u roku 15 dana. Kako to nije napravio na mjesec dana je završio u zatvoru u Padinskoj Skeli. U ćeliju je smješten s još petoricom zatvorenika koji su osuđeni za puno teža kaznena djela.

Dvojica od njih svjedočila su kako je trojac nesretnog starca svakodnevno tukao i seksualno zlostavljao. Oni su se obraćali čuvarima za pomoć, ali nisu ih slušali. Liječnica pak nije evidentirala dnevne ozljede koje je 74-godišnjak dobivao.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Nakon verbalnog sukoba Djedica (78) dvojicu muškaraca poslao u bolnicu: Pošpricao ih suzavcem, izudarao, a onda cijelu stvar zapečatio strujom

Pročitajte i ovo Ilustracija više osoba privedeno U tijeku su uhićenja na području tri grada: Cure detalji tko je na meti istražitelja

Prema svjedočenju, udarali su ga nogama, tjerali ga da pije njihov urin iz šalice za kavu, silovali drškom metle… Samo dan prije nego je preminuo, Brajković je odveden na pregled kod doktorice, međutim nije prijavio zlostavljanje koje je trpio oko 20 dana. Iste večeri je vraćen u ćeliju gdje su ga zlostavljači polijevali hladnom vodom. Sutradan mu se stanje pogoršalo, otežao je disao i imao je slabu cirkulaciju zbog slomljenih rebara i prsne kosti, koje doktorica nije sanirala, kao i zbog gubitka krvi. Na kraju je preminuo 4. veljače ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene