Obavijesti Video Pretražite Navigacija
više osoba privedeno

U tijeku su uhićenja na području tri grada: Cure detalji tko je na meti istražitelja

Ilustracija
Ilustracija Foto: Lucija Ocko/Cropix
Više osoba uhićeno je na području Zagreba, Bjelovara i Splita.

Nova akcija policije i USKOK-a. U tijeku su uhićenja na području tri grada: Zagreba, Bjelovara i Splita, a privedeno je više osoba. 

Osnovano se sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela protiv gospodarstva. 

Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK po nalogu USKOK-a.

Pročitajte i ovo Vjekoslav Prebeg - 4 U odsutnosti Vjekoslav Prebeg u Rusiji osuđen na 23 godine zatvora

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Kako piše Jutarnji list, u tijeku su uhićenja i pretrage prostora skupine utajivača poreza. Sumnja se da su kroz sustav spojenih firmi, tzv. "metodom ‘nestajućeg trgovca", zakidali državu na PDV-u.

Pročitajte i ovo Učenici skupljaju novac Titušani idu u Bahrein Iva, Fran, Klara, Tin i Ema odlični su učenici i sportaši: Trebaju novac da bi mogli otići na gimnazijsku Olimpijadu

"Nestajući trgovac" je metoda prevare u kojoj između stvarnih kupaca u Hrvatskoj te prodavatelja u inozemstvu posreduju fantomske tvrtke-trgovci. Kada te tvrtke-trgovci trebaju platiti porez, iz njih se izvuče novac te ih se likvidira.

Za direktore fantomskih tvrtki obično se fiktivno postavlja osobe lošeg materijalnoga statusa, često iz zemalja koje nisu članice EU. Zbog toga im se nakon likvidacije tvrtki više ne može ući u trag, niti im se može oduzeti ilegalna imovinska korist.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene