Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skandal s posjetom

Lavrov nije mogao u Srbiju, pa su smislili drugačiji plan: "Predsjednik je dao upute"

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov Foto: Afp
Srbija je prihvatila poziv ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova da njihov šef diplomacije Nikola Selaković posjeti Moskvu.

"Srbija je s velikim zadovoljstvom i očekivanjima prihvatila poziv Lavrova da Selaković posjeti Rusiju. Predsjednik je dao upute da se posjet organizira", rekao je Bocan-Harčenko.

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov i Aleksandar Vučić PRITISCI ZBOG SANKCIJA Vučić priznao da bi dolazak Lavrova mogao ugroziti planirani Scholzov posjet: "Ima nekih drugih problema..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nižu se reakcije "Takvu histeriju nisam dugo vidio": Vučić komentirao Plenkovićeve izjave i otkazani posjet Sergeja Lavrova

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je u ponedjeljak da  ozračje u Europi koje je ishodilo otkazivanje posjeta šefa diplomacije Sergeja Lavrova Beogradu "nije bilo preveliko iznenađenje", a Hrvatskoj je zamjerio "tutorsko-zapovjedne tonove" umjesto susjedskih i prijateljskih poruka.

Posjet ruskog ministra vanjskih poslova Lavrova Srbiji, planiran za 6. i 7. lipnja, otkazan je nakon odluka članica NATO-a Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije da zatvore svoj zračni prostor za njegov zrakoplov.

Umjesto posjeta Lavrov je održao tiskovnu konferenciju u Moskvi i optužio NATO i EU zbog toga što nije mogao doletjeti u Beograd, poručivši im da neće uspjeti narušiti odnose Moskve i Beograda. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene