Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija bi poništila odluku o neovisnosti Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar za Kosovo Slobodan Samardžić izjavio je da bi Srbija odmah poništila eventualnu odluku kosovskih Albanaca o proglašenju neovisnosti pokrajine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''NOVA AMERIČKA POLITIKA'' Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...'' Aleksandar Vučić O ratnoj odšteti kasnije Aleksandar Vučić: „Beograd neće pristati na ultimatume Kosova, neće biti lako onima koji su mislili da će Srbiji uzeti sve“

'To je nešto što država mora pripremiti jer postoji takva prijetnja. Dobro je reći onima koji žele to učiniti, i prištinskim institucijama i zemljama koje bi to priznale, da unaprijed znaju stav Srbije', izjavio je Samardžić.

Dodao je kako je 'takva odluka vlade Srbije uobičajeni i rutinski državni akt'.

'Proglašenje neovisnosti bi se eventualno dogodilo na teritoriju Srbije, koja je međunarodno priznata i suverena, i država ima puno pravo takav akt poništiti. Dobro je da to svi unaprijed znaju. Iza takve odluke stoji cijela vlada i svi državni organi', rekao je srbijanski ministar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene