Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Srpski novinar o predizbornoj kampanji u toj zemlji: "Nije bitno ni što se događa ni što se govori, bitno je da je lijep kadar"

Aktualno Galerija Zoran Kesić - 2 Zoran Kesić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Kesić - 5 Zoran Kesić - 5 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Kesić - 4 Zoran Kesić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Kesić - 3 Zoran Kesić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Kesić - 1 Galerija 1/5 >>
Rat u Ukrajini te sankcije zapada Rusiji tema su i predizborne kampanje u Srbiji. Aleksandar Vučić za nekoliko dana ide po još jedan predsjednički mandat. Isti dan su i parlamentarni izbori te izbori za Beograd. Za Dnevnik Nove TV stanje u zemlji komentirao je srpski novinar Zoran Kesić.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić za nekoliko dana ide po još jedan predsjednički mandat. Istog dana će se održati i parlamentarni izbori te izbori za Beograd.

Srpski televizijski voditelj i satiričar Zoran Kesić komentirao je za Dnevnik Nove TV stanje uoči izbora. Kaže da su izbori uvijek nepresušan izvor za njegovu satiričnu emisiju.

''Ima i viška. Pred izbore se političari posebno trude dopasti se ljudima i svojim biračima. Ti pokušaji često ispadaju komični, a nerijetko i tragikomični. Dakle, imamo sada jedan fenomen masovne produkcije spotova. Na dnevnoj razini vladajuća stranka SNS izbacuje po tri ili četiri spota. Nije bitno ni što se događa ni što se govori, bitno je da je lijep kadar, da je dobro snimljeno, lijepo montirano i podvučena glazba te da su glavne fraze i riječi napisane velikim fontom. Sve drugo je nebitno, bitno je samo ono što će ti donijeti političke bodove i osigurati da tvoje du*e ostane u fotelji još četiri godine'', priča Kesić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uoči izbora VIDEO Bizarno i ludo! U novom predizbornom spotu Vučić doslovno iskače iz frižidera: ''Nemoj, molim te, iz rerne''

Na pitanje je li raspisivanje izbora čak dvije godine ranije svojevrstan poraz Aleksandra Vučića, Kesić kaže da, ''koliko god je vlast pokušala proglasiti prošlogodišnji bojkot izbora neuspješnim, sama činjenica da su izbori raspisani i prije formiranja prošle vlade dokazuje da je bojkot uspio''.

''Sada je na poziciji koja nije baš jedinstvena, da pokaže da zna, osim ne izaći na izbore, i izaći na izbore'', poručuje.

Komentirao je i kako rat u Ukrajini utječe na izbore u Srbiji za koji kaže da je ''pojeo aktualnost predizborne kampanje u Srbiji''. ''Vlast je to iskoristila da radi ono što inače radi - balansira da ne bude niti tu niti tamo i zabije glavu u pijesak dok ne prođe opasnost. S druge strane, opozicija u strahu od gubljenja potencijalnih birača kao da ne želi jasno i oštro izjasniti se o tom ratu i kaže ono što vjerujem da privatno i misle - da je to jedna brutalna invazija moćne sile na svoju braću'', smatra Kesić.

Od izbora, kaže Kesić, očekuje da građani glasaju. ''Da se usudi izaći na izbore, a ne da bude jedna kukavica koja očekuje da mu netko drugi riješi probleme'', zaključio je TV voditelj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene