Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija u Ruhrskoj oblasti spriječila je teroristički napad na subotnji koncert pop zvijezde Nene u Gelsenkirchenu te je uhitila osmoricu Turaka koji pripadaju islamskom ekstremističkom miljeu, piše u ponedjeljak dnevnik "Bild".


- Policija raspolaže čvrstim indicijama da su ova osmorica planirala napad, izjavio je jedan od istražitelja za "Bild". On je nadalje priopćio da sva osmorica pripadaju "ekstremnoj islamskoj sceni" te da se već dulje vrijeme nalaze pod prismotrom.

Vezani članci Oleg Butković Butkoviću je nova godina lijepo počela: ''Jednom u životu vam se pruži prilika da takvo nešto vidite'' Zaklada Ana Rukavina - 1 "Želim život" zaklade Ana Rukavina: "Da nije bilo nje, ja ne bih danas bio ovdje"

Do spoznaja da bi ova skupina mogla izvesti napad na koncert koji se u subotu održao na otvorenom, policija je došla prisluškivajući mobitele osumnjičenih. Iz njih navodno proizlazi da je grupa planirala oteti jedan brod cisternu, napunjen gorivom, te ga dići u zrak na kanalu Rajna-Herne, koji prolazi uz pozornicu na otvorenom na kojoj je održan koncert.

Nakon toga je policija u nekoliko gradova Ruhrske oblasti uhitila
osmoricu Turaka u starosti od 23 do 53 godina te pojačala osiguranje na koncertu.

Pop zvijezda Nena, koja je u osamdesetima doživjela svjetski uspjeh pjesmom "99 Luftballons", izrazila je zabrinutost zbog navodnog pokušaja napada na koncert ali je dodala da "joj teroristi neće pokvariti nastup". Policija nije iznijela nikakve podatke o eventualnom motivu napada na pop koncert.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju