Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podvodila ju prijateljica

Šokantna ispovijest 25-godišnjakinje: „Pedofili su me koristili kao igračku za seks tri godine!“

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanku Samanthu Owens silovalo je više od 40 muškaraca kada je imala samo 13 godina. Opijali bi je alkoholom i potom orgijali s njom, istovremeno joj stalno govoreći kako je šteta što nije još mlađa te da postaje – prestara za njih. Muškarcima ju je podvodila njena "najbolja prijateljica" koja je kasnije osuđena na 15 godina zatvora.

Sve je započelo tako da je Samanthina „najbolja prijateljica“ Amanda Spencer, koja je tada imala 16 godina, počela svoju prijateljicu Samanthu podvoditi u Sheffieldu u Velikoj Britaniji. Samantha je tri godine bila prisiljavana na seks s muškarcima za koje tvrdi da su svi redom imali pedofilske sklonosti, jer su već za 13-godišnjakinju govorila da im je prestara.

Pročitajte i ovo Pedofilija, ilustracija (Foto: Getty) Uhićen muškarac Horor kod Zadra: Punih pet godina silovao djevojčicu koja sada ima 11 Policija u Glasgowu 32 kaznena djela Mučni detalji sa suđenja: Na drogiranim seansama silovali djecu, tjerali ih da glume da su psi i jedu pseću hranu

U svojoj knjizi u kojoj opisuje svoje traume u te tri godine, Samantha, danas 25- godišnjakinja i majka dvoje djece, opisala je scenu kada ju je muškarac koji ju je silovao upitao koliko je stara. Kada je odgovorila da joj je 16 godina, s prijezirom i gađenjem joj je rekao da je „lažljivica“ i da on zna da joj nije 16 godina. Nezadovoljan s njenim stvarnim godinama, natjerao ju je da legne i govori kako joj je 11 godina, a tada se nasmiješio i potom ju brutalno silovao.

Samantha se prisjetila i drugog muškarca koji ju je divljački pretukao tjerajući je da ga zove „Tatice“ i još jednog koji joj je razbio glavu silujući ju i istovremeno joj lupajući glavom divljački o pod.

Najgora, a ne najbolja prijateljica

Sa samo 13 godina, Samantha Owens je upoznala tada 16-godišnju Amandu Spencer, u lokalnom trgovačkom centru. Spencer joj je kupila nove tenisice.

„Činilo se da uvijek ima mnogo novca“, govori Samantha. A ubrzo je saznala i kako to.
Amanda je ubrzo svojoj novoj prijateljici, koja je tada bila djevica, rekla kako i ona može početi zarađivati vlastiti novac, samo se treba muškarcima prodavati za seks. I tako je sve krenulo.

Amanda je svoju prijateljicu dovela u nepoznatu kuću u kojoj su bila petorica muškaraca, koji su je tijekom noći silovali svaki najmanje tri puta. Tek ujutro Amanda je pokupila svoju prijateljicu i odvezla je kući.

„Srce mi je divljački tuklo, a suze su mi se cijedile niz obraze dok me silovao“, prisjeća se Samantha.

„Bol je bila nepodnošljiva, no to je bio tek početak. Bila sam još dva puta silovana sljedećeg jutra, neporesdno prije no što me Amanda pokupila sljedećeg jutra“, dodala je.

U svojoj knjizi objašnjava kako ju je emocionalnim ucjenama i manipulacijom, starija Amanda prisilila na seks s muškarcima koji ju je ostavio „potpuno slomljenu.“

Emocionalne manipulacije

Duge godine seksualnog zlostavljanja su završile kada je prema nalogu suda Samantha završila u popravnom domu gdje je otkrila djevojci koju je tamo upoznala što joj se dogodilo.

„U tom trenutku sam shvatila kako mi Amanda nije prijateljica. Ja sam bila samo klinka, a ono što je ona učinila bilo je bolesno, uvrnuto i odvratno“, rekla je Samantha. Nakon nekog vremena cijela je priča došla do policije i socijalnih radnika.

U razgovoru s njima opisala je kako je već nakon mjesec dana uzastopnih silovanja morala biti potpuno pijana kako bi psihički mogla podnijeti torturu. Tako bi ju opili do stupnja kada za sebe ne bi znala, a onda bi otpočela silovanja.

Voljela bih zaboraviti te noći. Tri godine za redom me moja takozvana najbolja prijateljica prodavala muškarcima u Sheffieldu kako bi me zlostavljali na sve moguće načine. Proslijeđivali bi me kao seksualnu igračku iz kuće u kuću. Najstrašnije je što sam se nakon nekog vremena navikla na taj tretman, mislila sam da tako mora biti“, rekla je Samantha.

Organizirani lanac dječje prostitucije

Istraga protiv Samanthe nije podignuta, no zato je Amanda završila na sudu. Samanthu je cijelo vrijeme zvala „sestrom“ te joj govorila da ako učini sve što ona od nje traži da će postati dio njenog „plemena“.

„Muškarac bi me zgrabio i bacio na pod. Ležala bih potpuno mirno dok bi me silovao, cijelo vrijeme razmišljajući kako bi Samantha da me sad vidi bila ponosna na mene“, opisala je Samantha svoje misli u to vrijeme.

Nakon što je Amandi otpočelo suđenje u 2012., Samantha je rodila sina. Nakon dvije godine sudskog procesa, Amanda je osuđena po 14 točaka optužnice, između ostalog i za organiziranje dječje prostitucije i prodavanja seksualnih usluga. Tada je imala 23 godine i osuđena je na 12 godina zatvora.

2017. joj je nadodano još tri godine zatvorske kazne zbog istih zlodjela počinjenih nad drugim djevojkama prije Samanthe. Osim nje, još je 5 muškaraca proglašeno krivima za silovanje, seksualni napad na dijete, udruživanje u svrhu organiziranja dječje prostitucije i krađu.

„Optuženici su svjesno napadali i seksualno eksploatirali mlade i ranjive djevojke. Patnje žrtava teško je uopće pojmiti“, rekao je pravnik Peter Mann, piše Daily Mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene