U petak je objavljena i snimka uhićenja žene koja je u automobilu prevozila pune plinske boce te koju se s još dvije žene sumnjiči za planiranje napada na Pariz.


Jedna od triju žena uhićenih zbog povezanosti s automobilom punim plinskih boca, koji je pronađen u blizini pariške katedrale Notre Dame, ranjena je u četvrtak navečer južno od Pariza tijekom privođenja pri čemu je ozlijeđen i policajac, rekao je francuski ministar unutarnjih poslova i dodao da su žene vjerojatno planirale napad.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Mladić koji je motorom divljao Splitom dobio 80 dana zatvora, 14.000 kuna kazne, a na dvije godine ostao bez vozačke Prometna nesreća na ljubljanskoj obilaznici (Foto: Screenshot Dars) Sve snimile kamere: Kamion na ljubljanskoj obilaznici pao preko ograde nadvožnjaka

"Te tri žene u dobi od 39, 23 i 19 godina radikalizirale su se, bile su fanatici i najvjerojatnije su planirale vrlo skoro izvesti opasno nasilno djelo", rekao je ministar Bernard Cazeneuve u izjavi koju je prenosila televizija.

Ministar je rekao da je žena koja je ubola policajca tijekom uhićenja kći vlasnika automobila u kojem su bile pronađene plinske boce.

Vlasnik automobila, koji je u svojoj prošlosti bio gorljivi širitelj islama, pušten je u utorak nakon saslušanja. Još četiri osobe uhićene su u sklopu istrage.

Pariško tužiteljstvo objavilo je kako su žene bile povezane s Islamskom državom te s ranijim napadom na crkvu u kojem je ubijen i jedan svećenik.