Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za prevaru

Slovenka optužena da si je odrezala šaku zbog novca od osiguranja. Sve je dogovorila s dečkom i njegovim roditeljima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenka Julija Adlešič (22) optužena je kako si je namjerno odrezala šaku radi novca od osiguranja.

Navodna nesreća se dogodila početkom 2019. godine nakon što si je cirkularnom pilom odrezala šaku, a uz nju za prevaru su optuženi i njezin dečko Sebastian Abramov te njegovi roditelji, u čijem se dvorištu sve odigralo.

Pročitajte i ovo Uhićen Hrvoje Vojković Hrvoje vojković Posao je započeo s Tuđmanovim unukom, Croatia osiguranje isplatilo mu je ogromnu otpremninu, a onda je pao jer nije posadio tulipane Hotel New Yorker u New Yorku Našao rupu u zakonu pa pet godina živio besplatno u hotelu, a onda zbog pohlepe sam sebe zeznuo

Na suđenju u Ljubljani danas i sutra iznose se završne riječi, a tužiteljstvo traži 4 i pol godine za Adlešič, pet godina za njezina partnera, četiri godine za njegovu mamu i jednu za njegova oca, javljaju 24ur.com

Tužiteljstvo tvrdi da su sve isplanirali još 2018. godine kad su sklopili osiguravajući ugovor s više osiguravajućih kuća. Julija je u ovom slučaju zbog invalidnosti trebala dobiti više od milijun eura, od čega bi dio dobila odmah, a dio u obliku trajnog mjesečnog prihoda.

Sebastianov otac prvi je dotrčao na mjesto nesreće i nazvao hitnu pomoć, ali je odrezanu šaku ostavio na mjestu događaja. Policija je kasnije odrezanu šaku odnijela u bolnicu te su liječnici Juliju uspjeli spasiti od trajnog invaliditeta.

Njezin odvjetnik sad na suđenju tvrdi da njegova klijentica može napustiti kućni pritvor jer nema šanse da ponovi djelo koje joj se stavlja na teret.

"Ako je to napravila, ne može to učiniti opet. U prvom redu zbog novinara i cijele Slovenije koja je poznaje", kazao je odvjetnik Boris Grobelnik.

Abramovu je dosuđena nepravomoćna kazna zatvora za ubojstvo bivše djevojke 2015. godine. On pak tvrdi kako je riječ o nesretnom slučaju, tj. nezgodi pri čišćenju puške.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene