Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjedi pojačali kontrolu

Slovenija pozvala Hrvatsku da zaštiti granicu! Porast broja ilegalnih prelazaka kod Brežica, oporba želi vojsku na granici

Migranti - 3
Migranti - 3 Foto: Vijesti u 17
Slovenski ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar upozorio je u telefonskom razgovoru hrvatskog kolegu Davora Božinovića da je uočen porast broja ilegalnih prelazaka granice na području općine Brežice.

Zbog porasta broja ilegalnih prelazaka granice na području općine Brežice slovenska policija dodatno je pojačala nadzor

U telefonskom razgovoru ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar upozorio je hrvatskog kolegu Davora Božinovića da to učini i Hrvatska, prenosi RTV Slo.

Dvojica ministara složila su se da je uz pojačan nadzor važan nastavak bliske suradnje policije u borbi protiv krijumčarenja migranata. Također su uvjereni da EU mora učiniti više na sprječavanju ilegalnih migracija u zemljama podrijetla te ojačati suradnju s partnerskim zemljama.

Pročitajte i ovo Davor Filipović O detaljima sutra nakon Vlade Filipović nakon razgovora s trgovcima: "Svi su pristali na snižavanje cijena, neki već od petka"

Slovenska policija je u prvih sedam mjeseci ove godine obradila 26.871 ilegalni prelazak granice, dok ih je u istom razdoblju lani bilo 10.103. Najviše je bilo državljana Afganistana, koji čine gotovo petinu svih ilegalnih migranata, a slijede državljani Maroka, Pakistana, Bangladeša i Rusije.

Dio slovenske oporbe predlaže zajedničke ophodnje hrvatske i slovenske strane. Klub zastupnika SDS-a opet bi poslao vojsku na granicu.

Pročitajte i ovo Danijela Dolenec Otvaraju se novi vrtići 30 posto više zahtjeva nego lani: "U dječje vrtiće ostalo neupisano 800 djece, nismo zadovoljni"

Do kraja srpnja na području Policijske uprave Novi Sad otkriveno je gotovo 73 posto svih neovlaštenih prelazaka državne granice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene