Istraživački novinar Jan Kuciak i njegova zaručnica Martina Kušnirova ubijeni su iz vatrenog oružja u svojoj kući u blizini Bratislave u veljači 2018. Marian Kočner, o kojem je Kuciak pisao, bio je osumnjičen da je naručio njegovo ubojstvo, a na sudu je optužbe odbacivao.

Galerija Marian Kočner oslobođen sumnje da je naručio ubojstvo novinara Jana Kuciaka - 1 Marian Kočner oslobođen sumnje da je naručio ubojstvo novinara Jana Kuciaka - 2 Marian Kočner oslobođen sumnje da je naručio ubojstvo novinara Jana Kuciaka - 3 +0 Marian Kočner oslobođen sumnje da je naručio ubojstvo novinara Jana Kuciaka - 4

Ured slovačkog državnog odvjetništva žalio se na oslobađajuću presudu koju je ranije u četvrtak izrekao sud utjecajnom poslovnom čovjeku optuženom za upletenost u ubojstvo novinara Jana Kuciaka 2018. godine.

Vezani članci Goran Aleksić Aleksić iz Udruge Franak: "Vidjet ćemo možemo li prijaviti Vladu za lažno svjedočenje" Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Reporter Nove TV iz Bratislave: "Istraga oko ubojstva novinara tapka u mjestu, a građani poručuju - nećemo odustati"

Žalba koju je uložio državni odvjetnik Vladimir Turan na zasjedanju suda koji je ranije proglasio da Marian Kočner nije kriv, znači da će predmet biti proslijeđen slovačkom Vrhovnom sudu.

Ranije u četvrtak sud je proglasio krivim jednog od optuženih za sudjelovanje u ubojstvu, ali nije našao dokaze da je ubojstvo naručio Kočner.

Istraživački novinar Jan Kuciak i njegova zaručnica Martina Kušnirova ubijeni su iz vatrenog oružja u svojoj kući u blizini Bratislave u veljači 2018. Oboje su imali 27 godina.

Tužitelji su tvrdili da je poduzetnik Marian Kočner, o kojemu je Kuciak pisao u sklopu istraživanja o poduzetnicima povezanim s politikom, naručio njegovo ubojstvo.

Tužiteljstvo je tražilo da ako budu proglašeni krivima, Kočner i njegovi pomagači Tomaš Szabo i Alena Zsuzsova dobiju po 25 godina zatvora.

U svojim završnim riječima u srpnju Kočner je odbacio umiješanost u ubojstvo.

Od petero optuženih u tom slučaju, dvojica su priznala krivnju i već su im ranije izrečene presude.

Zoltan Andrusko, posrednik u zavjeri za ubojstvo, osuđen je na 15 godina zatvora u prosincu 2019. nakon što je pristao na nagodbu.

Bivši vojnik i profesionalni ubojica Miroslav Marček osuđen je na 23 godine zatvora u travnju za ubojstvo para.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju