Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaposlenica američke službe Federal Air Marshal Service optužena je za povlačenje djelatnika te službe, odnosno takozvanih "zračnih šerifa", s kritičnih letova, zbog vlastitih seksualnih potreba te je mijenjala letove drugima u zamjenu za druge usluge i na taj način je dovela živote putnika u opasnost.


Specijalist za organiziranje programa letova Federal Air Marshall službe u SAD-u, Michelle D'Antonio (48), bila je odgovorna za koordiniranje odgođenih, propuštenih i poništenih letova te davala logističku podršku službi dispečera u Herndonu u američkoj saveznoj državi Virdžiniji. Zbog svojeg posla, imala je pristup vladinim dokumentima i dosjeima koji se odnose na letove zračnih šerifa.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Velika afera! Medicinska sestra na 9000 ljudi primijenila fiziološku umjesto cjepiva, istražuju se i politički motivi Hrvatski vojnik, ilustracija Dnevnik Nove TV otkriva novi skandal u oružanim snagama: Petorica pripadnika Hrvatske vojske pozitivna na drogu! Prijeti im nečasni otpust

Istraga oko njezinog djelovanja unutar službe započela je nakon što je Lisa Duron, supruga zračnog šerifa Roya Durona, dobila prijeteće pozive od same D'Antonio koja joj je rekla da već četiri godine ima ljubavnu vezu s njezinim suprugom.

Mreža prijevara

Međutim, ono što je počelo kao istraga u ljubavnu aferu, ubrzo je preraslo u istragu o ozbiljnoj mreži laži i prijevara. D'Antonio je stalno proučavala rasporede letenja zračnih šerifa za koje je bila seksualno zainteresirana pa je u tom smislu mijenjala svoj ili njihov raspored, bez obzira na posljedice ili rizik po putnike ili letove.

"Ona je zečica koja pati na značke - žena koja voli imati aferu s bilo kim tko ima značku", tvrdi Duron, a prenosi news.com.au.

Pratila ih

Posao zračnih šerifa je da lete na točno određnim međunarodnim i domaćim letovima te služe kao prva linija obrane protiv otmičara zrakoplova i terorista. Obično rade u paru te ih se raspoređuje ne letove visokog rizika.

D'Antonio je bila optužena i da je nenajavljeno pratila svoje kolege do njihovih hotela, aerodroma te da je koristila vladine dokumente kako bi otkrila kamo se kreću.

Umirovljena zračna šerifica Sonya Hightower rekla je za D'Antonio da je kolegama davala posebne tretmane, gotovo poput putničkog agenta.

Istraga je dovela do toga da je sad više od 60 federalnih djelatnika pod povećalom, odnosno da je riječ o velikom skandalu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju