Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oni se ne šale

Sjevernokorejsko znanstveno otkriće: Jednorozi postoje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poštovani čitatelji, jednorozi postoje. Barem tako tvrde u Sjevernoj Koreji, gdje kažu da su pronašli jazbinu jednoroga.

Sjeverna Koreja doista je zemlja čudesa. Njihova državna informativna agencija KCNA objavila je značajno 'znanstveno otkriće', koje će razveseliti, ako nikog drugog, onda svu djecu u svijetu.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

>> Sjevernokorejski državnik smaknut minobacačkom paljbom!

Dakle, arheolozi povijesnog instituta sjevernokorejske Akademije društvenih znanosti, nedavno su potvrdili pronalazak jazbine jednoroga kojeg je jahao kralj Tongmiong, osnivač kraljevstva Kogurio, koje je trajalo od 277 godine prije Krista do 668. godine.

KCNA ističe kako se jazbina jednoroga nalazi 200 metara od hrama Jongmiong na Moran brdu, ni manje ni više, nego glavnom sjevernokorejskom gradu Pjongjangu.

Na kamenu pored ulaza u leglo stoji četvrtasti kamen s urezanim riječima 'jazbina jednoroga'. Sjevernokorejski znanstvenici vjeruju kako natpis datira iz perioda kraljevstva Korio (918. do 1392. godine).

'Korejske povijesne knjige spominju jednoroga za kojeg se smatra da ga je jahao kralj Tongmiong', ističe direktor spomenutog Instituta Jo Hui Sung.

U poglavlju Sogjong (Pjongjang) stare knjige 'Povijet Koreje', koja je knjiga zemljopisnog tipa, piše: 'Paviljon Ulmil nalazi se na vrhu planine Kumsu, s hramom Jongmiong, jednim od osam vidikovaca iznad Pjongjanga, ispod paviljona. Hram je služio kao mjesto za opuštanje kralja Tongmionga, u kojem se nalazi i jazbina njegovog jednoroga'.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un nije se oglasio oko tog značajnog otkrića za Sjevernu Koreju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene