Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pale su teške optužbe

Sjeverna Koreja ozbiljno zaprijetila svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je zaprijetila izvođenjem nuklearnog testa nakon što je UN usvojio rezoluciju o kršenju ljudskih prava u toj zemlji.

Kako prenosi BBC, sjevernokorejsko ministarstvo vanjskih poslova u četvrtak je za rezoluciju UN-ovog odbora za ljudska prava, kojom se Vijeće sigurnosti poziva da uputi Sjevernu Koreju Međunarodnom kaznenom sudu zbog navodnih zločina protiv čovječnosti, optužilo SAD.

Iz Pyongyanga poručuju kako je rezolucija zasnovana na fabriciranim iskazima domaćih prebjega te tvrde da je riječ o kleveti. Usvajanje rezolucije nazvali su teškom političkom provokacijom SAD-a i agresijom zbog koje moraju izvesti nuklearni test.

Pročitajte i ovo Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi" Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje"

Što to 'kuhaju'?

Glasnogovornik američkog State Departmenta osudio je prijetnju takvom aktivnosti zbog, kako je rekao, legitimnog fokusiranja međunarodne zajednice na situaciju s ljudskim pravima u Sjevernoj Koreji.

Sjeverna Koreja već je izvela nuklearne testove 2006., 2009. i 2013. godine, a ova prijetnja dolazi nakon što je Američko-korejski institut objavio satelitske snimke koje navodno prikazuju nove aktivnosti u sjevernokorejskom nuklearnom postrojenju. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene