Sjevernokorejsko testiranje raketa nije baš uvijek uspješno, navode u izvješću izvori američke vlade. Testiranje u travnju 2017. umalo je završilo pogubno po grad Tokchon. Naime, raketa je najvjerojatnije zakazala i pala na taj svevernokorejski grad i teško oštetila nekoliko zgrada.

Galerija


Prema japanskom časopisu The Diplomat, testiranje balističke rakete srednjeg dometa (IRBM) 28. travnja završilo je padom rakete na sjevernokorejski grad Tokchon i prouzročilo teške štete na nekoliko zgrada.

Vezani članci Kim Jong Un i Kim Yo Jong Sjevernokorejski diktator Kim Jong Un u komi, pojavila se nasljednica? "Procjenjujem da je u komi, ali da je još uvijek živ" Kim Jong Un (Foto: KCNA VIA KNS / AFP) Kim opet provocira: Sjeverna Koreja ispalila nepoznatu raketu kratkog dometa

Raketa je lansirana iz vojne zračne baze na jugu provincije Pjongans, no njezini su motori navodno zakazali nakon samo jedne minute leta.

The Diplomat piše kako vladini izvori nisu mogli reći je li netko ozlijeđen ili ubijen u eksploziji, no satelitske snimke područja otkrile su mjesto udara i oštećenja na obližnjem stakleniku.

Nesreća u Tokchonu navodno je bila već treći propali pokušaj testiranja rakete  u travnju 2017. godine.