Sjevernokorejsko testiranje raketa nije baš uvijek uspješno, navode u izvješću izvori američke vlade. Testiranje u travnju 2017. umalo je završilo pogubno po grad Tokchon. Naime, raketa je najvjerojatnije zakazala i pala na taj svevernokorejski grad i teško oštetila nekoliko zgrada.

Galerija


Prema japanskom časopisu The Diplomat, testiranje balističke rakete srednjeg dometa (IRBM) 28. travnja završilo je padom rakete na sjevernokorejski grad Tokchon i prouzročilo teške štete na nekoliko zgrada.

Vezani članci Strah od novih testiranja u Sjevernoj Koreji (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Rastu napetosti, ali i strah: Novi dokazi da se uništeno postrojenje obnavlja? Slika nije dostupna STRUČNJACI O RAKETI SJEVERNE KOREJE 'Pokazali su svoju staru ragu'

Raketa je lansirana iz vojne zračne baze na jugu provincije Pjongans, no njezini su motori navodno zakazali nakon samo jedne minute leta.

The Diplomat piše kako vladini izvori nisu mogli reći je li netko ozlijeđen ili ubijen u eksploziji, no satelitske snimke područja otkrile su mjesto udara i oštećenja na obližnjem stakleniku.

Nesreća u Tokchonu navodno je bila već treći propali pokušaj testiranja rakete  u travnju 2017. godine.