Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorski dani

Sjećate li se Bernarda Madoffa? Imao je milijarde, a danas...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bernard Madoff imao je milijarde dolara, a danas zarađuje 40 dolara na mjesec u zatvoru i služi kaznu od 150 godina za prijevaru.

Bivši multimiliarder Bernard Madoff služi zatvorsku kaznu u Sjevernoj Karolini i umjesto imena i prezimena, identificira ga se kao 'zatvorenika broj 61727-054'. Godine 2009. priznao je krivnju za kolosalnu prijevaru tisuća investitora i izvlačenja 17.5 milijardi dolara, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

>> VIDEO: Madoffova imovina na aukciji

U zatvoru Madoff radi tek nekoliko sati dnevno, tako da ima puno vremena za razmišljanje o tome što je napravio. Iako je prvo rekao kako mu je puno bolje u zatvoru, sad je promijenio mišljenje.

Ne može spavati

'Prije sam radio kao prodavač u zatvorskoj trgovini, a sad održavam telefonske i računalne sustave', rekao je bivši multimilijarder u telefonskom razgovoru za CNN. Tvrdi kako ne može spavati te da se svako jutro budi već u 4:30 sati.

Godine 2008. Madoffova prijevara je razotkrivena i njegovo carstvo se urušilo kao kula od karata. Otad je on čini sve što je mogao, kako bi svoju obitelj zaštitio od posljedica, no na godišnjicu njegovog uhićenja, 2010. godine, njegov najstariji sin Mark počinio je samoubojstvo i to ga je strašno pogodilo.

Samoubojstvo sina Marka

'Odgovoran sam za smrt svog sina Marka i jako mi je teško. Živim s tim. Živim s kajanjem, boli koju sam svima prouzročio, ponajviše svojoj obitelji i drugim žrtvama', rekao je Madoff. Njegov mlađi brat Peter (67), isto tako služi zatvorsku kaznu u Južnoj Karolini, nakon što je priznao krivnju za prikrivanje bratove prijevare.

Madoff ističe kako je oženjen već pola stoljeća i kako je do uhićenja njegova obitelj bila vrlo bliska te da mu strašno nedostaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene