Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sirijski pisac Firas Saad osuđen na četiri godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski pisac Firas Saad jučer je osuđen na četiri godine zatvora na posebnom Visokom sudu za državnu sigurnost zbog "širenja lažnih informacija", objavila je državna Organizacija za ljudska prava u Siriji (ONDHS).

"Pisac i pjesnik Firas Saad osuđen je jučer na Visokom sudu za državnu sigurnost na četiri godine zatvora zbog širenja lažnih informacija koje mogu ugroziti sigurnost države", prema priopćenju ONDHS-a. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

"Presudom je Saad kažnjen zbog svojih napisa objavljenih na internetu u kojima kritizira službeno stajalište Sirije o ratu koji su 2006. poveli Libanon i Izrael i u kojima govori o sirijskom piscu Michelu Kilu koji je zatočen u svibnju 2006.", rekao je predsjednik ONDHS-a Ammar Qorabi.

Saad, koji je rođen u gradu na obali Latakiji, uhićen je u studenom 2006. Suđenje mu je počelo u lipnju 2007.

"ONDHS je zaprepašten strogom presudom izrečenom Saadu i traži od sirijskih vlasti da ga oslobode, budući da sirijski Ustav jamči pravo na slobodu govora i medijsku slobodu", piše u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene